Plăcintă de Dovleac și Mere – O Rețetă Aromată de Post

Dovleacul este un fruct colorat ideal pentru deserturile anotimpului rece. Cu un praf de scorțișoară și un adaos de mere, dovleacul poate deveni și mai delicios. Se pot pregăti tarte cu fructe variate, plăcinte, rulade sau prăjituri de post. Deserturile cu dovleac ies foarte gustoase cu făină de ovăz, zahăr brun sau miere, nuci ori migdale.

Rețetă Plăcintă de Dovleac cu Mere  
Plăcintă de Dovleac și Mere – O Rețetă Aromată de Post

Plăcintă de Dovleac și Mere – O Rețetă Aromată de Post

Ingrediente pentru aluat

___________________________________________________________________________________________

• 600 g de făină
• 400 ml de apă
• 1 cub mic de drojdie
• 2 linguri de ulei
• 1 lingură de oțet de mere
• 1 praf de sare
• esență de vanilie sau rom

___________________________________________________________________________________________

Ingrediente pentru umplutură

• 2 felii de dovleac
• 4-5 mere
• 1 cană de zahăr
• 100 g de ulei
• 100 g de zahăr pudră vanilat
• 1 lingură de scorțișoară
• 3 linguri de pudră de migdale (opțional)

___________________________________________________________________________________________

Preparare

Se pune făina într-un lighean, și în mijloc se face o gaură în care se toarnă apa încălzită în prealabil. Se amestecă puțin cu făina, se adaugă drojdia și sarea și se lasă 5 minute, apoi se frământă cu oțetul și uleiul. Se obține un aluat elastic, care se lasă să crească circa 20-30 de minute, acoperit cu un prosop.

Între timp, se curăță dovleacul și merele de coajă, se dau prin răzătoarea mare și se amestecă cu o cană de zahăr și pulberea de scorțișoară.

Aluatul crescut se împarte în două și cu un sucitor, se întind pe rând două foi potrivit de mari, cât pentru tava pregătită. Pe foaia de aluat se așează un strat subțire de umplutură de dovleac și mere, și se rulează ca un cozonac, sau ca un rulou simplu. Se pune apoi în tava unsă în prealabil cu puțin ulei, și se ung și plăcintele cu puțin ulei pe deasupra.

Se dă tava în cuptor până când plăcintele se rumenesc. La final se pudrează cu zahăr și taie felii după ce s-a răcit.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.