Pate de spanac și semințe de dovleac – fără ulei, fără foc
Acest pate din spanac și semințe de dovleac se face foarte repede. Este una din cele mai simple rețete de pate de casă.
Poate fi inclus în alimentația celor care țin post, urmează o dietă vegană sau raw-vegană (bazată pe crudități).
Totul se face la rece, mai exact, la blender. Nu am pus ulei, dar voi puteți adăuga puțin dacă vreți.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pate de post, pe care vă recomand să le încercați:
Pate de post din linte și urzici – la fel de bun ca cel din carne!
Pateu de năut rapid, bogat în proteine – rețetă de post gata în 20 de minute!
Pateu din legume crude și avocado – rețetă cu beneficii
Pastă de leurdă și semințe, fără ulei
Pate de spanac și semințe de dovleac - rețetă
Ingredients
- 80 g de spanac crud
- 80 ml de apă (sau lapte vegetal)
- 80 g de semințe de dovleac
- 1/4 ardei kapia
- 1 fir de ceapă verde
- sare și piper, după gust
Instructions
- Spălați bine spanacul și stoarceți-l de apă. Rupeți-l bucăți mici și puneți-l în vasul unui mini-tocător sau robot de bucătărie.
- Adăugați apa și semințele de dovleac, sare și piper, după gust.
- Mixați până când spanacul și semințele se macină complet.
- Trebuie să rezulte o pastă fină. Dacă blenderul nu merge, mai puneți apă. Dacă pasta este prea subțire, mai puneți semințe.
- Spălați și tocați mărunt ceapa verde și ardeiul gras și adăugați-le în pate. Amestecați bine.