Pate de spanac și semințe de dovleac – fără ulei, fără foc

Acest pate din spanac și semințe de dovleac se face foarte repede. Este una din cele mai simple rețete de pate de casă.

Poate fi inclus în alimentația celor care țin post, urmează o dietă vegană sau raw-vegană (bazată pe crudități).

Pate crud din spanac si seminte

Pate crud din spanac si seminte

Totul se face la rece, mai exact, la blender. Nu am pus ulei, dar voi puteți adăuga puțin dacă vreți.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pate de post, pe care vă recomand să le încercați:

Pate de post din linte și urzici – la fel de bun ca cel din carne!
Pateu de năut rapid, bogat în proteine – rețetă de post gata în 20 de minute!
Pateu din legume crude și avocado – rețetă cu beneficii
Pastă de leurdă și semințe, fără ulei

Pate de spanac si seminte de dovleac

Pate de spanac si seminte de dovleac

Pate de spanac si seminte fara ulei

Pate de spanac si seminte fara ulei

Pate din seminte si spanac

Pate din seminte si spanac

Pate

Pate spanac si seminte

Pate

Pate de spanac și semințe de dovleac - rețetă

Categorie Appetizer, Side Dish

Ingrediente
  

  • 80 g de spanac crud
  • 80 ml de apă (sau lapte vegetal)
  • 80 g de semințe de dovleac
  • 1/4 ardei kapia
  • 1 fir de ceapă verde
  • sare și piper, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați bine spanacul și stoarceți-l de apă. Rupeți-l bucăți mici și puneți-l în vasul unui mini-tocător sau robot de bucătărie.
  • Adăugați apa și semințele de dovleac, sare și piper, după gust.
  • Mixați până când spanacul și semințele se macină complet.
  • Trebuie să rezulte o pastă fină. Dacă blenderul nu merge, mai puneți apă. Dacă pasta este prea subțire, mai puneți semințe.
  • Spălați și tocați mărunt ceapa verde și ardeiul gras și adăugați-le în pate. Amestecați bine.

Notă

Pateul de spanac și semințe de dovleac se poate consuma imediat, sau se pune într-o caserolă închisă, la frigider.
Îl puteți servi pe pâine prăjită sau crackers, pe lipie sau pe felii de legume. Merge cu măsline, roșii, ardei grași, dovlecei.
Poate fi folosit și ca sos pentru paste sau alte mâncăruri.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.