Okroshka – supă rusească rece cu lapte bătut

Okroshka este o supă rusească ce se servește rece, în timpul verii.

Conține lapte bătut, ouă fierte, cartofi, legume de sezon și plante aromatice. Poate fi considerată o ciorbă „probiotică”, dar fără borșul nostru tradițional de tărâțe.

Okroshka - supa ruseasca rece cu lapte batut

Okroshka – supa ruseasca rece cu lapte batut: Timolina

Sunteți mari iubitori și consumatori de supe sau ciorbe? Ei bine, dacă simțiți nevoia să diversificați puțin meniul săptămânal, vă sugerăm să încercați Okroshka – o supă rece care se prepară în Rusia.

Am ales această rețetă deoarece este inedită. În general, preparatele reci sunt o noutate pentru cei mai mulți dintre noi.

Cunoaștem deja celebra supă rece de roșii „Gazpacho” sau celebrul sos grecesc „Tzatziki”.

Okroshka duce mâncărurile reci la un alt nivel. Această supă este ceva mai sofisticată și mai consistentă prin diversitatea ingredientelor pe care le conține.

Este deopotrivă deosebit răcoritoare și hrănitoare.

OKROSHKA , SUPA RUSEASCĂ RECE – REȚETĂ

Durată totală de preparare: 20 de minute
Nr. de porții: 6-8

INGREDIENTE PENTRU BAZA SUPEI

• 1 litru de lapte bătut, kefir sau iaurt
• 2 linguri de muștar
• 2 lămâi
• sare și piper, după gust

INGREDIENTE PENTRU CONȚINUTUL SUPEI

• 4 ouă
• 3 cartofi potriviți
• 3-4 castraveți medii
• 8 ridichi roșii
• 2 fire de ceapă verde
• 1 legătură de mărar
• 1 fir de mentă

MOD DE PREPARARE

Puneți ouăle la fiert. Acestea trebuie fierte tari.

Cartofii se spală și se fierb în coajă. Sau se pot coace în cuptor – supa va fi mult mai gustoasă și apetisantă.

După ce s-au înmuiat, se decojesc și se taie cubulețe.

Se pun într-un bol încăpător.

Ouăle fierte se curăță de coajă și se separă albușul de gălbenuș.

Albușul se toacă mărunt și se adaugă peste cartofi.

Castraveții, ridichea, ceapa verde și plantele aromatice se spală.

Legumele se taie cubulețe, iar verdețurile se toacă fin.

Se pun toate în bolul principal.

Asezonați cu sare și piper.

Pregătiți acum baza supei.

Puneți laptele bătut, muștarul, sucul de la cele 2 lămâi și gălbenușurile în vasul blenderului și mixați.

Adăugați sare și piper, după gust. Dați compoziția rezultată la rece pentru cel puțin jumătate de oră.

Împărțiți amestecul de legume tocate în boluri. Turnați peste ele compoziția de lapte și ou și amestecați.

Decorați cu verdețuri tocate mărunt, ridiche, hrean ras sau ou fiert.

Dacă supa este prea groasă, o mai puteți subția cu apă rece.

Okroshka – supa ruseasca rece

Okroshka – supa ruseasca rece: Timolina

REȚETE SIMILARE

Supă turcească de iaurt și orez, cu sos de mentă – ușor de gătit în casă!
Supă rece din legume de vară
Supă rece din țelină și nuci
Supă rece de avocado și castravete (rețetă video)
Supa rece de roșii cu busuioc – rețetă cu beneficii

Supa poate fi privită ca o versiune rusească la supa rece de roșii spaniolă numită „Gazpacho”.

Este plină de prospețime, savuroasă și totodată satisfăcătoare; ideală pentru zilele călduroase de vară.

După cum ați văzut, se prepară relativ ușor.

O puteți servi la prânz sau la cină.

În compoziția ei se pot adăuga și alte ingrediente, precum șuncă, bacon sau somon afumat.

Sursă articol: Lily and Dimitry, Okroshka – cold summer soup, Gastrosenses: https://www.gastrosenses.com/blog/okroshka-cold-summer-soup/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.