Maioneză dietetică din iaurt – rețetă simplă
Maioneza este un sos esențial pentru salate și aperitive. Când pui maioneză, totul se leagă, la propriu și rezultă un preparat delicios.
În acest articol vă arăt cum puteți face maioneză cu iaurt, într-o variantă mai fină și cremoasă.
Există un truc, pe care ni-l dezvăluie bucătarul brazilian Alexandre Ballarin. Acesta recomandă folosirea unui ulei de porumb.
Maioneza cu iaurt este mai ușoară, mai acidă și foarte versatilă. Are o textură mai fină și subțire decât maioneza clasică, doar cu ou.
Puteți folosi ou crud sau fiert, oul întreg sau doar gălbenușul.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete inedite de maioneză, pe care vă recomand să le încercați:
Maioneză / sos de post din tahini (fără ulei)
Maioneză din avocado și iaurt – fără ouă, fără ulei
Maioneză clasică fără ulei – identică la gust cu cea tradițională
Maioneză de post fără pic de ulei – din avocado și zeamă de năut
Maioneză dietetică din iaurt - rețetă simplă
Ingrediente
- 1 ou
- 3 linguri de iaurt
- 1/2 lămâie mică
- 225 ml de ulei e porumb
- 1 linguriță de sare
Mod preparare rețetă
- Cu 20 de minute înainte de a face maioneza, puneți uleiul în congelator. Nu va îngheța, dar va deveni extrem de rece și acest lucru va da mai multă structură maionezei.
- Puneți oul în paharul blenderului vertical (de mână).
- Adăugați sarea, iaurtul și o parte din ulei. Introduceți blenderul și mixați fără să mișcați blenderul câteva secunde, până se creează o emulsie.
- Turnați treptat restul uleiului, în timp ce continuați să mixați.
- La final se adaugă sucul de lămâie și se mixează din nou, pentru omogenizare.