Supă rece din iaurt și sfeclă – rețetă din bucătăria turcă

Un bucătar turc a dezvăluit de curând rețeta unei supe foarte apreciată în perioada verii.

Este vorba despre supa rece de iaurt, care se servește cu gheață.

Supa rece din iaurt – reteta din bucataria turca

Supa rece din iaurt – reteta din bucataria turca: Timolina

Are un efect împrospătant instant. Este deosebit de potrivită pentru zilele caniculare.

Pe lângă faptul că este răcoritoare și hidratantă, este deopotrivă hrănitoare și bogată în nutrienți.

Ingredientele folosite sunt toate naturale.

Supa are și un aspect plăcut.

Supă rece din iaurt – rețetă turcească

Ingrediente

• 2 căni de iaurt strecurat
• 1 pahar de apă rece
• 1 cană de bulgur sau orez fiert
• 1 sfeclă fiartă
• 2-3 linguri de boabe de porumb fiert
• 2-3 cozi de ceapă verde
• ½ legătură de mărar
• 1 linguriță de mentă uscată
• 1 linguriță de cimbru uscat
• sare, după gust
• cuburi de gheață

Mod de preparare

Primul pas este să puneți iaurtul la scurs într-o sită. Trebuie să scoateți zerul din el și să folosiți doar partea cremoasă.

Cana folosită pentru această rețetă are 200 ml.

Măsurați 2 căni de iaurt scurs și puneți-le într-un bol încăpător din sticlă.

Adăugați sarea, menta și cimbrul uscat și amestecați.

Începeți apoi să turnați câte puțină apă rece.

Amestecați cu telul, pentru a ajuta iaurtul să se desfacă mai ușor.

Apa se pune treptat, până atingeți consistența dorită. Dacă vreți o supă mai lichidă, puneți mai multă apă.

Dacă o preferați mai densă, folosiți mai puțină apă.

Țineți cont de faptul că în supă trebuie să adăugați și alte ingrediente, care vor adăuga la grosimea ei.

Când iaurtul s-a subțiat, adăugați ceapa și mărarul, tocate mărunt.

Aceste ingrediente vor da supei de iaurt mai multă aromă.

Tocați apoi sfecla roșie cubulețe. Aceasta trebuie să fie fiartă.

Adăugați-o în bol peste verdețuri.

Pentru a obține o supă mai vibrantă și mai nutritivă, adăugați bulgurul și boabele de porumb.

Acestea sunt opționale.

Amestecați bine, cu telul. Pe măsură ce omogenizați, iaurtul va căpăta o culoare rozalie, de la sfeclă.

Arată foarte bine și apetisantă.

Dacă serviți supa de iaurt într-o după-amiază foarte călduroasă, adăugați în ea câteva cuburi de gheață.

Amestecați cu un polonic și serviți-o în boluri mici.

O puteți decora cu puțin cimbru uscat și frunze de mărar. Unii o servesc cu bucăți de ou fiert.

„Va fi rețeta ta preferată în aceste zile de vară fiebinți”, spune autorul supei.

Fără îndoială, supa de iaurt este o alegere inspirată în sezonul estival.

Mai ales pentru cei care țin cură de slăbire.

Iaurtul are puține calorii, dar este sățios și hidratant.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi alte rețete inedite de supă cu iaurt:

Okroshka – supă rusească rece cu lapte bătut
Supă turcească de iaurt și orez, cu sos de mentă – ușor de gătit în casă!
Supă rece din kefir, castravete și mărar – bună pentru slăbit

Sursă articol: Mehmet Akif Cinar, Rețeta de supă rece cu gheață va fi preferata lunilor de vară: https://www.youtube.com/watch?v=aK8nTuN7nnw&ab_channel=K%C9%99ndH%C9%99yat%C4%B1

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]