Articole despre 'retete turcesti'

Omleta cu verdeturi

Omletă din pătrunjel – rețetă azerbaijană

// Adaugă comentariu

Pătrunjelul este deopotrivă aliment și medicament natural. Noi îl folosim cu discreție, ca plantă ornamentală. Francezii, palestinienii, libanezii și alte popoare îl consumă în cantități mari, bucurându-se astfel de calitățile lui nutriționale și terapeutice. Două rețete în care puteți folosi […]

Dovga - supa de iaurt turceasca

Supă turcească de iaurt

// Adaugă comentariu

Supa turcească de iaurt se numește Dovga. Este un preparat tradițional în bucătăria azerbaidjană. Se servește de obicei la nunți, la al doilea fel. Ce este Dovga (supa de iaurt)? Pentru cei care nu știu, bucătăria azerbaidjană este influențată de […]

Dovleac insiropat

Dovleac însiropat – desert turcesc din 2 ingrediente!

// Adaugă comentariu

Așa cum v-am obișnuit, ocazional prezentăm rețete turcești pe care le puteți încerca în propria voastră bucătărie. Rețetele selectate sunt simple și ușor de pus în practică. Conțin ingrediente ușor accesibile și la noi. Rezulatul este de fiecare dată fabulos! […]

Chiftele turcesti vegetariene (Cig Kofte)

Chiftele turcești fără carne, fără foc (Cig Kofte)

// Adaugă comentariu

Chiftelele turcești fără carne și fără foc se numesc „Cig Kofte” (Çiğ köfte) și înseamnă „chiftele crude”. Rețeta originală are carne și bulgur, iar chiftelele se prăjesc. În varianta vegetariană, Cig Kofte se fac din bulgur de grâu, miez de […]

Salata de rosii si ardei reteta

Salată turcească de roșii și ardei gras

// Adaugă comentariu

Chiar dacă turcii sunt mari consumatori de carne, rețeta de mai jos este alcătuită doar din legume. Bucătăria turcească este deosebit de complexă, plină de gusturi, culori și arome. Ea are influențe din Imperiul Bizantin și Imperiul Otoman. Bucătăria turcească […]