Această pastă de roșii și ardei cu miez de nucă este o rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu, ușor de făcut în casă. Seamănă cu zacusca noastră. Se numește „Muhammara”. Este plină de culoare și savoare. Are un gust dulce, savuros, […]
Articole despre 'retete turcesti'
Supă rece din iaurt și sfeclă – rețetă din bucătăria turcă
Un bucătar turc a dezvăluit de curând rețeta unei supe foarte apreciată în perioada verii. Este vorba despre supa rece de iaurt, care se servește cu gheață. Are un efect împrospătant instant. Este deosebit de potrivită pentru zilele caniculare. Pe […]
Omletă din pătrunjel – rețetă azerbaijană
Pătrunjelul este deopotrivă aliment și medicament natural. Noi îl folosim cu discreție, ca plantă ornamentală. Francezii, palestinienii, libanezii și alte popoare îl consumă în cantități mari, bucurându-se astfel de calitățile lui nutriționale și terapeutice. Două rețete în care puteți folosi […]
Covrigi turcești cu brânză și susan – ușor de făcut în casă
Covrigii turcești cu susan se numesc „Simit”. Sunt una din cele mai populare și căutate gustări servite pe străzile din Turcia. Îi puteți încerca și voi. Rețeta pe care v-o prezentăm este preluată de pe canalul youtube „Turkish Food Travel”. […]
Supă turcească de iaurt și orez, cu sos de mentă – ușor de gătit în casă!
Supa turcească de iaurt și orez este o rețetă inedită pe care merită să o încercați măcar o dată în viață. Este una din mâncărurile pe care turcii le prepară în casă. Se numește „Yayla Çorbasi” și conține un amestec […]
Supă turcească de iaurt
Supa turcească de iaurt se numește Dovga. Este un preparat tradițional în bucătăria azerbaidjană. Se servește de obicei la nunți, la al doilea fel. Ce este Dovga (supa de iaurt)? Pentru cei care nu știu, bucătăria azerbaidjană este influențată de […]
Dovleac însiropat – desert turcesc din 2 ingrediente!
Așa cum v-am obișnuit, ocazional prezentăm rețete turcești pe care le puteți încerca în propria voastră bucătărie. Rețetele selectate sunt simple și ușor de pus în practică. Conțin ingrediente ușor accesibile și la noi. Rezulatul este de fiecare dată fabulos! […]
Chiftele turcești fără carne, fără foc (Cig Kofte)
Chiftelele turcești fără carne și fără foc se numesc „Cig Kofte” (Çiğ köfte) și înseamnă „chiftele crude”. Rețeta originală are carne și bulgur, iar chiftelele se prăjesc. În varianta vegetariană, Cig Kofte se fac din bulgur de grâu, miez de […]
Pastă de ardei dulci cu roșii și nucă (Muhammara) – rețetă turcească
Această pastă din ardei dulci, roșii și nucă se numește în bucătăria turcească „Muhammara” sau „Acuka”. Se servește ca aperitiv, sau la micul-dejun, întins pe pâine. Cu toate că lista ingredientelor este ușor accesibilă, iar gradul de dificultate al rețetei […]
Ouă turcești, în sos de roșii, ardei și brânză (Menemen)
Venim din nou cu o rețetă preluată din bucătăria turcească, pe bază de ouă. Așa cum spune și autoarea acestei rețetei, turcii folosesc des ouăle în mâncăruri. Dar le place să le condimenteze și să le asezoneze cu diverse ingrediente. […]
Ouă turcești (fierte și călite în sos picant) – rețetă senzațională!
Ouăle sunt un mic-dejun tradițional în multe țări. Turcii au felul lor deosebit de le servi, fie că sunt ouă fierte, fie că sunt ochiuri sau omletă. De cele mai multe ori, le asezonează cu un sos picant. Alteori le […]
Ouă poșate cu iaurt – o rețetă turcească din sec. 15
Ouăle poșate pot fi la fel de gustoase ca ochiurile prăjite dacă le servești pe un pat de iaurt! Turcii au obiceiul să mănânce ouăle așa, după o rețetă veche, din secolul al 15-lea. Ouăle poaște cu iaurt se numesc […]
Salată turcească de morcov, dovlecei, iaurt și nuci
Salatele inspirate din bucătăria turcească sunt foarte savuroase. De cele mai multe ori, legumele sunt călite și servite cu un sos de iaurt și usturoi. Una din cele mai îndrăgite salate turcești este salata cu morcov, dovlecel, nuci și dressing […]
Salată turcească de roșii și ardei gras
Chiar dacă turcii sunt mari consumatori de carne, rețeta de mai jos este alcătuită doar din legume. Bucătăria turcească este deosebit de complexă, plină de gusturi, culori și arome. Ea are influențe din Imperiul Bizantin și Imperiul Otoman. Bucătăria turcească […]
Pâine turcească, unsă cu ou sau iaurt, făcută în cuptor de lut (Tandir)
Tradițiile culinare din Azerbaijan constituie o sursă bogată de inspirație pentru celelalte culturi. Bucătăria turcească este plină de arome și texturi. Pâinea lor este mai mult decât un aliment de bază. Este un simbol al prosperității și binecuvântării. În Azeri […]