Kisir este o salată turcească de bulgur, un aperitiv foarte apreciat în Orientul Mijlociu. Se pronunță „ku-sur”. Unii o consideră verișoara salatei cu pătrunjel și cuș-cuș, care se numește „Tabbouleh”. Kisir are o tradiție lungă în bucătăria turcească. Este un […]
Articole despre 'retete turcesti'
Hummus cu vinete, rețetă turcească – pastă de năut cu aromă de vară
Această rețetă de hummus cu vinete este inspirată din bucătăria turcească. Trebuie să o încercați, acum când vinetele sunt în sezon. Dacă vă place salata de vinete, cu siguranță veți fi mulțumiți de rezultat. Acest hummus are o aromă specifică […]
Chiftele turcești din bulgur, fără coacere în cuptor – alternativă la pastele cu sos de roșii!
Cine nu a auzit de celebrele chiftele turcești din bulgur „Cig Kofte”? Sunt foarte ușor de preparat și nu necesită mult timp în bucătărie. Mie îmi place varianta vegană de chiftele turcești, fără carne. Aveți nevoie doar de bulgur, pastă […]
Menemen – micul-dejun turcesc care te va cuceri pe loc!
Menemen este numele unui mic-dejun turcesc absolut delicios. Nimeni nu-i poate rezista! Se prepară din câteva ingrediente simple, care se găsesc și în bucătăria românească. Nu aveți scuze să nu îl încercați vara aceasta, mai ales dacă aveți diabet și […]
Supa de iaurt a filosofului Aristotel – rețetă pentru tratarea stomacului
Această rețetă de supă de iaurt este deseori pregătită în bucătăria greacă. De aceea se numește „supa lui Aristotel”. Autorul ei susține că este o mâncare benefică pentru stomac. Am găsit o astfel de supă și în bucătăria turcă. Se […]
Pastă de roșii și ardei cu miez de nucă – rețetă turcească
Această pastă de roșii și ardei cu miez de nucă este o rețetă din bucătăria Orientului Mijlociu, ușor de făcut în casă. Seamănă cu zacusca noastră. Se numește „Muhammara”. Este plină de culoare și savoare. Are un gust dulce, savuros, […]
Supă rece din iaurt și sfeclă – rețetă din bucătăria turcă
Un bucătar turc a dezvăluit de curând rețeta unei supe foarte apreciată în perioada verii. Este vorba despre supa rece de iaurt, care se servește cu gheață. Are un efect împrospătant instant. Este deosebit de potrivită pentru zilele caniculare. Pe […]
Omletă din pătrunjel – rețetă azerbaijană
Pătrunjelul este deopotrivă aliment și medicament natural. Noi îl folosim cu discreție, ca plantă ornamentală. Francezii, palestinienii, libanezii și alte popoare îl consumă în cantități mari, bucurându-se astfel de calitățile lui nutriționale și terapeutice. Două rețete în care puteți folosi […]
Covrigi turcești cu brânză și susan – ușor de făcut în casă
Covrigii turcești cu susan se numesc „Simit”. Sunt una din cele mai populare și căutate gustări servite pe străzile din Turcia. Îi puteți încerca și voi. Rețeta pe care v-o prezentăm este preluată de pe canalul youtube „Turkish Food Travel”. […]
Supă turcească de iaurt și orez, cu sos de mentă – ușor de gătit în casă!
Supa turcească de iaurt și orez este o rețetă inedită pe care merită să o încercați măcar o dată în viață. Este una din mâncărurile pe care turcii le prepară în casă. Se numește „Yayla Çorbasi” și conține un amestec […]
Supă turcească de iaurt
Supa turcească de iaurt se numește Dovga. Este un preparat tradițional în bucătăria azerbaidjană. Se servește de obicei la nunți, la al doilea fel. Ce este Dovga (supa de iaurt)? Pentru cei care nu știu, bucătăria azerbaidjană este influențată de […]
Dovleac însiropat – desert turcesc din 2 ingrediente!
Așa cum v-am obișnuit, ocazional prezentăm rețete turcești pe care le puteți încerca în propria voastră bucătărie. Rețetele selectate sunt simple și ușor de pus în practică. Conțin ingrediente ușor accesibile și la noi. Rezulatul este de fiecare dată fabulos! […]
Chiftele turcești fără carne, fără foc (Cig Kofte)
Chiftelele turcești fără carne și fără foc se numesc „Cig Kofte” (Çiğ köfte) și înseamnă „chiftele crude”. Rețeta originală are carne și bulgur, iar chiftelele se prăjesc. În varianta vegetariană, Cig Kofte se fac din bulgur de grâu, miez de […]
Pastă de ardei dulci cu roșii și nucă (Muhammara) – rețetă turcească
Această pastă din ardei dulci, roșii și nucă se numește în bucătăria turcească „Muhammara” sau „Acuka”. Se servește ca aperitiv, sau la micul-dejun, întins pe pâine. Cu toate că lista ingredientelor este ușor accesibilă, iar gradul de dificultate al rețetei […]
Ouă turcești, în sos de roșii, ardei și brânză (Menemen)
Venim din nou cu o rețetă preluată din bucătăria turcească, pe bază de ouă. Așa cum spune și autoarea acestei rețetei, turcii folosesc des ouăle în mâncăruri. Dar le place să le condimenteze și să le asezoneze cu diverse ingrediente. […]