Menemen – micul-dejun turcesc care te va cuceri pe loc!
Menemen este numele unui mic-dejun turcesc absolut delicios. Nimeni nu-i poate rezista! Se prepară din câteva ingrediente simple, care se găsesc și în bucătăria românească.
Nu aveți scuze să nu îl încercați vara aceasta, mai ales dacă aveți diabet și căutați mâncăruri potrivite pentru diabet. Iese mult mai gustos cu legume proaspete.

Menemen – mancare turceasca: Kamran Aydinov
Combinația dintre roșii, ardei și ouă este pur și simplu cuceritoare. Profitați așadar de sezonul roșiilor și ardeilor și faceți această rețetă. Unele familii din Turcia servesc Menemen aproape zilnic în cursul săptămânii.
Se face foarte repede și ușor. Multe rețete au și adaos de ceapă, însă aceasta este opțională. O altă denumire a acestui preparat este „ouă turcești”.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete turcești, pe care vă recomand să le încercați:
Covrigi turcești cu brânză și susan – ușor de făcut în casă
Ouă turcești (fierte și călite în sos picant) – rețetă senzațională!
Chiftele turcești fără carne, fără foc (Cig Kofte)
Vă recomand și o carte cu rețete pentru diabet https://t.ly/X1AXD, aflată la reduceri, care vă poate fi utilă în bucătărie!
Menemen rețetă - mâncare turcească
Ingrediente
- 2 roșii mari
- 3 ardei verzi
- 3 ouă
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură de pătrunjel verde
- 2 linguri de ulei de măsline
Mod preparare rețetă
- Spălați și tăiați pregătiți legumele. Ardeii se taie cubulețe sau felii mici dacă sunt lungi și subțiri. Roșiile se dau prin răzătoarea mare și se îndepărtează coaja.
- Puneți uleiul la încins într-o crăticioară. Turcii folosesc de regulă oale din cupru.
- Adăugați ardeii și căliți-i circa 3-5 minute. Adăugați apoi pulpa de roșii dată prin răzătoare și amestecați. Fierbeți la foc mic pentru 15-20 de minute. Cu cât mai mult stau roșiile pe foc, cu atât mai gustos va ieși preparatul.
- Condimentați cu sare, piper și alte mirodenii. Se poate adăuga și puțin zahăr, pentru a contrabalansa gustul acru al roșiilor. Puneți și usturoiul zdrobit.
- După ce roșiile au fiert, adăugați ouăle întregi (se sparg direct în cratiță, peste sosul de roșii). Amestecați cu o lingură de lemn, astfel încât ouăle să se desfacă, dar nu complet. Unii le bat cu furculița înainte și le pun în cratiță.
- Lăsați ouăle 2 minute, apoi stingeți focul. Presărați deasupra pătrunjelul tocat mărunt.