Salată de crudități cu iaurt – efect prebiotic și probiotic
Mi-a plăcut ideea acestei rețete, pe care am văzut-o la Madeline. Salata este fix așa cum mi-am imaginat-o: răcoritoare, crocantă, savuroasă.
Are o aromă dulce-acrișoară foarte bine echilibrată. Mărul și pătrunjelul adaugă unicitate acestei salate. Nu omiteți oțetul – veți vedea că are un rol important.
Un avantaj este că nu necesită maioneză. Iaurtul grecesc este fin, cremos, delicios – își face treaba foarte bine aici. Rezultă o salată ușoară, dietetică și totodată sățioasă (datorită factorului crocant și a fibrelor).
Este o rețetă pe care merită să o încercați. Cu siguranță o veți nota la favorite și o veți prepara cât de des aveți ocazia. Are efecte prebiotice și probiotice.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de salată asemănătoare, pe care vă recomand să le încercați:
Salată de țelină, morcov, măr și nuci, cu maioneză de post
Salată de sfeclă roșie cu ou fiert și ton
Salată la ieșirea din sărbători – din morcov, țelină și pește marinat
Salată de ardei gras – crocantă, vibrantă, plină de vitamine
Salată de crudități cu iaurt - rețetă
Ingrediente
- 2 morcovi
- 2 mere
- 1/2 rădăcină de țelină
- 1/2 legî=ătură de pătrunjel
- 4-5 linguri de iaurt grecesc
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 linguriță de oțet de mere
- 1/2 lămâie
- 1/4 linguriță de sare
Mod preparare rețetă
- Curățați morcovii și merele de coajă, spălați-le și dați-le prin răzătoarea cu găuri mari.
- Decojiți țelina și dați-o prin răzătoarea cu găuri mici, deoarece este mai tare și mai fibroasă.
- Puneți-le pe toate într-un bol. Adăugați și pătrunjelul spălat, stors și tocat mărunt.
- Separat, amestecați iaurtul cu uleiul, oțetul, sarea și zeama de lămâie.
- Turnați sosul obținut peste ingrediente și amestecați bine, până la omogenizare.