Salată de ardei gras – crocantă, vibrantă, plină de vitamine

O salată atractivă nu doar ca aspect, ci și ca textură și gust, este salata din ardei cruzi. Puteți folosi ardei grași sau kapia. Cu cât mai multe culori utilizați, cu atât mai vibrantă va fi.

Salata de ardei poate fi servită simplă, sau cu maioneză, iaurt sau smântână – de dulce sau de post.

Salata de ardei gras

Salata de ardei gras: Kamran Aydinov

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de salată cu ardei pe care vă recomand să le încercați:

Salata de ardei copți, roșii și pătrunjel – o sursă bogată de vitamina C și antioxidanți!
Salată de varză roșie cu ardei gras
Salată turcească de roșii și ardei gras
Salată de ardei și ceapă – rețetă + beneficii
Salată răcoroasă de piersici și ardei gras – rețetă mexicană

Salata de ardei gras cu maioneza

Salata de ardei gras cu maioneza: Kamran Aydinov

Salata de ardei gras cu maioneza

Salată de ardei - rețetă

Course Salad, Side Dish

Ingrediente
  

  • 3 ardei grași sau kapia de culori diferite (roșu, galben, verde, galben)
  • 1 morcov
  • 1 ceapă medie
  • 1 lingură de mărar tocat
  • 1 căței de usturoi
  • 1-2 lingurițe de miere (opțional)
  • 3-4 linguri de maioneză vegană, iaurt vegan, tahini
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • sare și piper, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați ardeii și lăsați-i la înmuiat într-un bol mare cu apă și bicarbonat de sodiu pentru 10-20 de minute.
  • Clătiți-i bine cu apă curată, tăiați-i, îndepărtați cotoarele cu semințe și tăiați-i fâșii mai mici sau mai mari, mai subțiri sau mai late, după preferință. Puneți ardeii tăiați într-un bol.
  • Curățați morcovul de coajă și dați-l prin răzătoare, direct în bol.
  • Adăugați sucul de lămâie, maioneza, sare și piper, după gust. Amestecați bine.
  • La final presărați deasupra mărarul tocat mărunt. Salata este gata!

Notă

Salata de ardei poate fi servită imediat. Ce rămâne se păstrează în frigider, într-o caserolă cu capac. Rezistă la rece până la 5 zile!
Dacă nu folosiți maioneză, puneți ulei de măsline în salată - 2 linguri de ulei amestecate cu sucul de lămâie. Puteți folosi de asemenea un sos din tahini mixat cu puțin ulei sau lapte vegetal în blender.
Sursă rețetă: Sommer Collier, Crunchy bell pepper salad, A Spicey Perspective: https://www.aspicyperspective.com/crunchy-bell-pepper-salad/
 

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.