Salată de sfeclă roșie cu ou fiert și ton

Această salată de sfeclă roșie cu ou fiert și ton este foarte hrănitoare și gustoasă. Combină trei din cele mai nutritive alimente. 

O recomand celor care suferă de anemie sau convalescență. Sfecla roșie și oul furnizează fier, precum și alte vitamine și minerale necesare recuperării organismului.

Salata de sfecla rosie cu ou fiert si ton

Salata de sfecla rosie cu ou fiert si ton

Poate fi inclusă și în dieta diabeticilor – în cantități mici și a hipertensivilor.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați:

Lipie fără făină, din ou și ton – mic-dejun proteic și sănătos
Pate de ton cu ouă – rețetă și numeroase beneficii
Supă rece din iaurt și sfeclă – rețetă din bucătăria turcă
4 rețete de salată din sfeclă roșie pe care trebuie să le notezi

  Cumpără cartea Alimentația bolnavilor de diabet  

Alimentatia bolnavilor de diabet

Salată de sfeclă cu ou fiert și ton - rețetă

Postolache Ana Maria
Categorie Salad
Servings 2

Ingrediente
  

  • 2 sfecle medii
  • 1 ou fiert
  • 1 conservă de ton bucăți în saramură
  • 1 lingură de ulei
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 1 linguriță de sare
  • 2 lingurițe de semințe de susan (opțional)

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați bine cele două sfecle și puneți-le la fiert în coajă. Sau le puteți coace în cuptor, după cum doriți.
  • Între timp, puneți oul la fiert și desfaceți conserva de ton.
  • Scurgeți tonul de lichid și puneți-l într-un bol. Adăugați oul fiert și răcit, tăiat bucăți mici.
  • Sfeclele fierte și răcorite se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea cu găuri mici.
  • Adăugați sfecla peste restul ingredientelor din bol. Puneți uleiul, zeama de lămâie și sarea. Amestecați totul foarte bine. Eu am pus și câteva semințe de susan, dar acestea sunt opționale.
  • Salata de sfeclă și ton se poate servi imediat sau se dă la rece. Se păstrează într-un bol, în frigider. Este însă indicat să o serviți în 1-2 zile.

Notă

Eu m-am grăbit când am făcut această salată și am curățat sfecla înainte de a o fierbe. Am tăiat-o în jumătăți și am pus-o la fiert, apoi am dat-o prin răzătoare. Când fierbe fără coajă, sfecla își mai pierde din pigmentul roșiatic.
În această salată se pot adăuga și alte ingrediente, precum ceapă, ardei gras, pătrunjel. Se poate pune chiar și maioneză sau un pic de iaurt.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.