Salată de ton cu porumb și iaurt – pentru orice masă a zilei!

Această salată de ton cu porumb și iaurt poate fi servită în orice moment al zilei, fie mic-dejun, prânz sau cină. Este cremoasă, savuroasă și sățioasă.

Se prepară rapid și vă poate salva când aveți nevoie de o masă rapidă și totodată satisfăcătoare. 

Salata de ton cu porumb

Imagine cu titlu sugestiv: Salata de ton cu porumb: Marco Verch

Datorită adaosului de tahini, salata are o textură cremoasă. Dacă aveți acest ingredient în frigider, nu ezitați să îl folosiți la această rețetă. Poate înlocui uleiul. 

Iaurtul poate fi substituit cu maioneză, însă aceasta va adăuga mai multe calorii salatei.

Salata de ton cu porumb poate fi servită fără pâine. O idee bună este să o puneți pe frunze de salată verde. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de salată cu ton pe care vă recomand să le încercați:

Salată de ton cu avocado și porumb – rețetă + beneficii
Salată de sfeclă roșie cu ou fiert și ton
Salată de sfeclă cu ton, maioneză din iaurt și castraveți murați
Salată de ton cu ouă și legume – o combinație corectă, recomandată de dr. Mencinicopschi

Salată de ton cu porumb și iaurt - rețetă

Total Time 10 minutes
Categorie Breakfast, Salad, Side Dish
Servings 4

Ingrediente
  

  • 425 g de ton (conservă în saramură)
  • 250 g de boabe de porumb
  • 140 g de iaurt grecesc
  • 2 linguri de oțet alb
  • 2 linguri de sos de soia (opțional)
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriță de pudră de usturoi
  • 1/2 limetă (sau 1/4 lămâie)
  • semințe de susan (pentru decor)
  • 2 linguri de tahini (opțional)

Mod preparare rețetă
 

  • Scurgeți tonul din conservă de zeamă și puneți-l într-un bol. Fărâmițați-l cu o furculiță pentru a se desface bine.
  • Adăugați boabele de porumb, ceapa și pătrunjelul tocate mărunt.
  • Într-un bol seaparat, amestecați iaurtul cu tahini, sucul de lămâie, sosul de soia și oțetul. Trebuie să rezulte un sos fin și cremos.
  • Turnați sosul peste salată și amestecați bine.

Notă

Salata de ton se poate servi imediat. Ce rămâne se păstrează într-un bol / caserolă în frigider. După ce stă la rece câteva ore, sosul devine mai ferm.
Este recomandat să consumați salata în termen de 3-4 zile de la preparare.
Sursă rețetă: Caitlin, Tuna corn salad, Goodness Avenue: https://goodnessavenue.com/tuna-corn-salad/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.