Salata de legume fierte cu ton și maioneză din iaurt

Această salată de legume fierte cu ton și maioneză este o alternativă la salata boeuf pentru cei care nu consumă carne.

În locul pieptului de pui se poate folosi pește. Puteți opta pentru file de ton proaspăt, congelat sau la conservă. Sau puteți încerca și cu alt tip de pește. Important este să folosiți file-ul și să fie fără spini. 

Salata de legume fierte cu ton si maioneza

Salata de legume fierte cu ton si maioneza

Maioneza poate fi una clasică, sau una cu iaurt. Vă recomand această rețetă de maioneză cu iaurt. Eu am folosit un muștar natural, făcut în casă după această rețetă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare de salată din legume, pe care vă recomand să le încercați:

Salată de legume cu maioneză de muștar pentru iarnă
Salată rusească în straturi, din legume și ton
Salată de sfeclă cu ton, maioneză din iaurt și castraveți murați
Salată de sfeclă roșie cu ou fiert și ton

Salata boeuf cu ton

Salata boeuf cu ton

Salata de legume fierte cu ton si maioneza

Salata de legume fierte cu ton si maioneza

Salata boeuf cu ton si maioneza

Salata boeuf cu ton si maioneza

Salata de boeuf cu ton

Salata de boeuf cu ton

Salata de legume fierte cu ton si maioneza

Salata de legume cu ton și maioneză din iaurt

Ingrediente
  

  • 5 cartofi
  • 4 morcovi
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 3-4 castraveciori murați
  • 2 conserve de ton bucăți (în saramură)
  • 200-300 g de maioneză
  • 1-2 linguri de muștar dulce
  • sare, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Curățați toate legumele de coajă și puneți-le la fiert într-o cratiță mare cu apă și sare.
  • Legumele fierte se scurg de apă și se lasă la răcit.
  • Se taie cubulețe mici și se pun într-un bol mare.
  • Castraveții murați se taie și ei cubulețe mici și apoi se storc de zeamă. Se pun peste restul legumelor.
  • Tonul se scurge de zeamă într-o sită și se stoarce bine. Se adaugă în salată.
  • Se pune la final maioneza, muștarul și sarea. Se amestecă bine cu mâna acoperită de mănușă.
  • Gustați dacă salata este suficient de acră și sărată și ajustați.

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.