Dintre mâncărurile cu urzici care au o tradiție frumoasă la noi face parte și borșul de sfeclă cu urzici. Această rețetă se regăsește de asemenea în bucătăria rusă și ucraineană. Urzicile sunt adevărate vitamine la schimbarea de anotimp. Urzicile – […]
Articole despre 'sfeclă roşie'
Salată de sfeclă cu ton, maioneză din iaurt și castraveți murați
Vă propun o salată delicioasă și hrănitoare, din rădăcinoase, castraveți murați și o maioneză ușoară, făcută din iaurt. Am adăugat și puțin ton pentru mai multă proteină și un gust mai bogat. Legumele se fierb și apoi se rad. Eu […]
Salată de sfeclă roșie cu ou fiert și ton
Această salată de sfeclă roșie cu ou fiert și ton este foarte hrănitoare și gustoasă. Combină trei din cele mai nutritive alimente. O recomand celor care suferă de anemie sau convalescență. Sfecla roșie și oul furnizează fier, precum și alte […]
Cât de mult crește sfecla (crudă sau coaptă) glicemia – dr. Ancuța Leonte
Sfecla roșie are un conținut mai mare de zahăr și carbohidrați decât alte legume. De aceea unii diabetici se feresc să o includă în dietă, din frica de a nu le crește glicemia. Dr. Ancuța Leonte – medic specialist în […]
Sfecla previne infiltrarea grasă a ficatului și ajută ficatul să distrugă grăsimea depozitată – cum se face cura
Sfecla este un tonic hepatic minunat! Oricine dorește să aibă un ficat sănătos sau să-i îmbunătățească funcțiile, ar trebui să includă această legumă în alimentație. Biologul Eugen Giurgiu dedică un capitol speciale acestui aliment, aducându-i laudele cuvenite. Sfecla roșie – […]
Sucul de sfeclă roșie – un medicament tonic pentru organism în sezonul rece
Sfecla roșie este unul din cele mai bune alimente pentru creșterea energiei în sezonul rece. Odată cu scăderea temperaturilor și a luminii solare, organismul nostru își pierde treptat din energie și vitalitate. De aceea avem nevoie de anumite stimulente pentru […]
Două rețete hrănitoare și dietetice cu sfeclă (de post)
Aceste rețete cu sfeclă sunt oferite de un foto-model care are o dietă cât se poate de sănătoasă și hrănitoare. Meniurile sale sunt o inspirație pentru mulți din cei care vor să slăbească sau să se mențină în formă. Chiar […]
Sfecla ajută ficatul să distrugă depozitele de grăsime
Sfecla roșie este o legumă-minune. Are numeroase întrebuințări în medicina naturală. Dă rezultate bune în afecțiunile hepatice, biliarei, renale, cardiovasculare, digestive, respiratorii și merabolice. Proprietățile terapeutice ale sfeclei Sfecla roșie are efecte alcalinizante, energizante, anticancerigene. Stimulează apetitul și digestia. Are […]
Probiotic natural, ieftin, românesc – rețetă simplă
Probioticele au un rol important în protejarea sănătății. Dat fiind că aproape 80% din imunitatea noastră se fabrică în intestin, probioticele sunt un fel de antidot al îmbolnăvirilor de tot felul. Probioticele sunt implicate în prima și ultima linie de […]
Sucul de sfeclă dizolvă plăcile de aterom și elimină metalelor grele și radioactive
V-ați întrebat vreodată de ce sucul de sfeclă roșie este indicat în cancer? Pentru că acesta curăță foarte bine sângele. Totodată, furnizează organismului o doză generoasă de vitamine, minerale, microelemente, compuși antioxidanți și anticancerigeni. Puterea detoxifiantă a sfeclei Sfecla roșie […]
Cura cu sfeclă pentru hipertensiune arterială – dr. Eugen Giurgiu
Sfecla roșie este cel mai bun aliment pentru cardiaci. În special pentru hipertensivi. Are o cantitate mare de potasiu, un mineral cu rol important în reglarea tensiunii arteriale și a pulsului. Zincul – pe care îl conține în cantități mari, […]
Macerat de sfeclă contra depunerilor de colesterol – dr. Eugen Giurgiu
Sfecla roșie este o rădăcinoasă deosebit de prețioasă pentru sănătatea noastră. Ajută procesele de detoxifiere ale organismului. Este utilă în curele de dezintoxicare. Favorizează nu doar eliminarea toxinelor, ci și a metalelor grele și radioactive. Sfecla roșie curăță sângele și […]
Salata de sfeclă roșie curăță tubul digestiv, elimină toxinele, tratează anemia
√ Articol documentat Toate salatele de legume au efect curativ. Dar mai ales salata de sfeclă roșie. Are efect detoxifiant, tonic și anticancerigen. Sfecla roșie este cunoscută pentru acțiunea binefăcătoare asupra sângelui și a sistemului cardiovascular. Însă are și alte […]
Sfecla roșie nu trebuie să lipsească de masa noastră în sezonul rece – dr. Cătălin Luca
Sfecla roșie poate fi considerată un aliment-minune. Nu trebuie să lipsească din alimentația noastră în anotimpul rece, spune dr. Cătălin Luca. Sfecla roșie este una din cele mai bune surse naturale de vitamine din complexul B. Furnizează vitamina A și […]
Suc de sfeclă roșie cu miere pentru hipertensiune arterială
Sfecla roșie este leac pentru multe boli. Cele mai rapide rezultate le are sucul de sfeclă, mai ales în scăderea tensiunii arteriale. Sucul de sfeclă roșie este cunoscut pentru efectele sale hipotensive, demonstrate științific. A devenit o băutură populară și […]