4 rețete de salată din sfeclă roșie pe care trebuie să le notezi

Când vrem să preparăm o salată din sfeclă, trebuie să aruncăm un ochi în bucătăria rusească. Rușii au felurite rețete reușite cu sfeclă.

O folosesc foarte des la gătit, mai cu seamă la salate și la ciorbe.

4 retete de salata din sfecla rosie

4 retete de salata din sfecla rosie: Kamran Aydinov – Freepik.com

Sfecla roșie este o legumă disponibilă pe tot parcursul anului. Este accesibilă ca preț, versatilă ca ingredient principal sau secundar într-o mâncare și totodată foarte sănătoasă.

Patru rețete de salată din sfeclă roșie

Pentru ca o salată de sfeclă să fie reușită, trebuie să o asociem cu ingredientele potrivite, care îi vor scoate în valoare aroma și frăgezimea ei deosebite.

Există de altfel câteva secrete care fac sfecla roșie sau o salată din sfeclă roșie mai gustoasă, pe care trebuie să le știe orice gospodină.

Unul din ele este legat de metoda de gătire. Sfecla devine mai dulce și mai fragedă dacă este coaptă în cuptor.

Sfecla face o pereche reușită cu diferite tipuri de brânză, cu frunze de sfeclă, salată verde, rucola sau mentă, cu nuci, semințe de pin sau stafide, fasole, năut, mazăre, linte , hering, ton sau alt pește, sau castraveți murați.

Salată de sfeclă cu nuci și prune uscate – rețeta nr. 1

La această salată, sfecla se folosește în stare crudă.

Ingrediente

  • 400 g de sfeclă roșie
  • 100 g de prune uscate, fără sâmburi
  • 2 linguri de nucă mărunțită
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de smântână
  • sare, după gust

Metodă de preparare

Înmuiați miezul de nucă în apă fierbinte câteva minute, apoi uscați-l într-o tigaie.

Tăiați-l apoi grosier cu cuțitul, dați-l prin răzătoare sau zdrobiți-l cu ajutorul robotului.

Puneți prunele uscate la înmuiat într-un bol cu apă clocotită (cât să le acopere). Lăsați-le la opărit 2 minute, apoi scurgeți apa.

Tamponați prunele cu un șervețel și tăiați-le bucăți mici cu cuțitul.

Sfecla roșie se decojește și se dă prin răzătoarea cu găuri mari.

Usturoiul se zdrobește și se amestecă toate ingredientele într-un bol.

Presărați sare, după gust. La final adăugați smântâna și amestecați ușor. În loc de smântână se poate folosi o maioneză slabă.

Citește și – Salată de fasole cu sfeclă roșie

Salată de sfeclă cu cașcaval și ouă – rețeta nr. 2

Ingrediente

  • 1 sfeclă roșie
  • 200 g de cașcaval
  • 2 ouă fierte
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de maioneză sau smântână slabă
  • sare și piper, după gust
  • pătrunjel verde

Metodă de preparare

Sfecla se fierbe în apă cu tot cu coajă sau se coace în cuptor, învelită în folie de aluminiu.

Cât este caldă, se curăță de coajă și se dă prin răzătoarea cu găuri mari, într-un bol.

Deasupra se rade cașcavalul prin orificiile medii.

Adăugați apoi ouăle fierte, decojite și tăiate cubulețe.

La final, puneți usturoiul dat prin presă.

Amestecați ușor ingredientele. Asezonați salata cu sare și piper, iar la final incorporați maioneza sau smântâna.

Decorați salata de sfeclă cu pătrunjel verde tocat mărunt. Lăsați-o să stea câteva minute, apoi o puteți servi.

Salată de sfeclă cu portocale – rețeta nr. 3

Ingrediente

  • 2-3 sfecle
  • 1 linguriță de oțet balsamic
  • 1 cățel de usturoi
  • ½ portocală
  • 2 ½ linguri de ulei
  • sare, piper, verdeață, după gust

Mod de preparare

Sfecla roșie se fierbe sau se coace în cuptor. Se decojește și se rade pe răzătoarea cu orificii mari. Sau se poate tăia cubulețe mici.

Usturoiul se zdrobește, verdeața se toacă fin.

Amestecați toate aceste ingrediente într-un bol. Stoarceți portocala și colectați sucul. Amestecați-l apoi cu oțetul și uleiul.

Turnați dressing-ul obținut în salată. Asezonați cu sare și piper. Amestecați ușor.

Citește și – Salată de sfeclă cu ton și avocado – pentru cei cu colesterolul crescut

Salată de sfeclă cu varză, morcov și măr – rețeta nr. 4

Această salată este cunoscută sub numele de „Periuța”, deoarece curăță corpul de toxine.

Ingrediente

  • 2 sfecle
  • 1 morcov
  • 250 g de varză
  • 1 ceapă
  • 1 măr
  • 3 linguri de ulei
  • 2 lingurițe de oțet de mere
  • sare și verdețuri, după preferință

Mod de preparare

Sfecla, morcovul și mărul se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea mare.

Ceapa și varza și se taie fideluță.

Adăugați uleiul, oțetul, sarea și verdeața și amestecați ușor.

Citește și – Sfecla roșie îmbunătățește funcția pulmonară și respiratorie

Sursă articol: Rețete Ușoare.eu, Copiuța despre prepararea salatelor cu sfeclă roșie: https://retete-usoare.eu/copiuta-despre-prepararea-salatelor-cu-sfecla-rosie/

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.