Supă rece din ȚELINĂ și NUCI
Vara este anotimpul perfect pentru a ne deprinde cu prepararea de mâncăruri crude. Când căldurile sunt foarte mari, ultimul lucru de care avem nevoie este să stăm lângă aragaz și să pregătim mâncăruri tradiționale la foc.
Dacă vă plac mult supele-cremă sau adorați aroma deosebită a țelinei, atunci trebuie să încercați neapărat această rețetă.
Este o supă-cremă neconvențională, deoarece se servește nu doar rece, ci și crudă. Întrucât nu se prepară termic, supa păstrează intact conținutul de nutrienți din țelină, nuci și usturoiul folosite la rețetă. Potriviți cantitatea de usturoi după gust.
___________________________________________________________________________________________________
Ingrediente
• 1 rădăcină de țelină
• 130 g de miez de nucă
• 2-3 căței de usturoi
• 1 lingură de ulei
• sare și piper după gust
Preparare
Începeți prin a hidrata miezul de nucă. Puneți-l într-un bol și turnați peste el apă (cât să îl acopere). Lăsați-l la înmuiate peste noapte, sau minim 6 ore.
În momentul în care sunteți gata să pregătiți supa, curățați țeina de coajă și spălați-o bine. Tăiați-o cubulețe și mixați-o în blender împreună cu 2-3 căni de apă. Trebuie să obțineți o compoziție lichidă, omogenă.
Adăugați miezul de nucă, usturoiul, uleiul și sarea. Mixați din nou, până când nucile se mărunțesc bine.
Asta e tot ce trebuie să faceți pentru a prepara această supă.
___________________________________________________________________________________________________
Sugestii de servire
Serviți-o în boluri adânci, cu crutoane și verdeață sau fulgi de drojdie inactivă pe deasupra.
Sau o puteți servi cu o smântână din caju, după o rețetă prezentată în acest articol.
În cazul în care sănătatea nu vă permite să consumați legume crude, puteți fierbe sau coace în cuptor țelina, Nucile rumenite dau de asemenea o aromă deosebită acestei supe. Rețeta se continuă la fel ca în rețeta descrisă mai sus. Se pasează toate ingredientele cu ajutorul unui blender manual sau fix.