Supa de chimen – cea mai ieftină și aromată din lume – rețeta bunicii

Supa de chimen poate fi considerată una din cele mai ieftine supe din lume.

Se face doar din 2 ingrediente principale: semințe de chimen și ceapă.

Supa de chimen - cea mai ieftina supa din lume

Imagine cu titlu sugestiv: supa de chimen: Kamran Aydinov

Pe cât de simplă, pe atât de gustoasă, aromată și sănătoasă! Este o supă limpede, fără legume sau paste.

În Cluj, Harghita și alte zone din țară, supa de chimen este o rețetă tradițională.

Multora le trezește amintiri frumoase. Autoarea rețetei mărturisește că este supa pe care o primea în copilărie de la bunica ei.

O SUPĂ FOARTE IEFTINĂ

De ce este una din cele mai ieftine supe din lume? Pentru că se face din semințe.

Un pliculeț de semințe de chimen costă în jur de 3-4 lei.

Ajunge pentru 4 porții de supă.

AJUTĂ LA SCĂDEREA ÎN GREUTATE

Supa de chimen poate fi o mâncare simplă, ușoară și eficientă pentru curele de slăbire.

Studiile au arătat că această plantă scade greutatea și grăsimea corporală la femeile supraponderale.

Chimenul este bogat în compuși antioxidanți.

Conține proteine, carbohidrați, vitamine și minerale.

Citește și – Semințele de chimen scad greutatea și grăsimea corporală la femeile supraponderale

Are proprietăți carminative, astringente, antispasmodice, expectorante, diuretice, antiinflamatoare, antimicrobiene și antiseptice intestinale.

Este folosit în medicina tradițională în balonare, indigestie, colici, colon iritabil, viermi intestinali, tuse, laringită și bronșită.

SUPA DE CHIMEN – REȚETĂ

INGREDIENTE

• 4-5 lingurițe de semințe de chimen
• 1 ceapă
• 1 ½ linguri de făină
• 1 ½ litri de apă
• 2 linguri de ulei
• ½ linguriță de sare
• ¼ linguriță de boia dulce

MOD DE PREPARARE

Este foarte important să zdrobiți semințele de chimen înainte de a le folosi la rețetă.

Astfel își vor elibera aroma și vor da supei un gust deosebit.

Puneți semințele pe un tocător de lemn. Tocați-le cu un cuțit și puneți-le în cratița în care veți face supa.

Curățați ceapa de coajă. Nu este nevoie să o tăiați.

Puneți ceapa întreagă în cratiță.

Adăugați apa și sarea.

Așezați oala pe foc. Puneți capacul și fierbeți supa timp de 30-45 de minute.

Apa trebuie să scadă până la jumătate.

În acest interval vor fierbe bine și semințele.

Strecurați supa printr-o sită într-un bol. Îndepărtați semințele și ceapa fiartă.

Clătiți cratița și puneți făina. Adăugați uleiul.

Amestecați bine și așezați cratița pe foc.

Adăugați treptat apă, amestecând continuu cu o lingură de lemn.

Puneți la final boiaua de ardei.

Adăugați treptat supa în cratiță.

Amestecați și lăsați să dea câteva clocote.

Citește și – Chimenul – la fel de valoros ca plantele medicinale în combaterea bolilor

Dacă vi se pare prea subțire, mai puteți adăuga rântaș.

Supa de chimen este bună și caldă și rece.

Se servește de obicei cu crutoane aromatizate.

Sursă articol: Ioana Moldovanu, Supa de chimen (cea mai ieftină supă din lume): https://www.youtube.com/watch?v=EBLlIgdQKu4&ab_channel=IoanaMoldovanu

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.