Supă-cremă de morcov și ghimbir – mâncare delicioasă de post

Supele cremoase sunt mâncăruri reconfortante în perioada rece a anului. Ne încălzesc, ne hrănesc și ne dau o stare de bine.

Textura fină, consistența bogată și gustul lor dulce-acrișor nu au cum să ne lase indiferenți.

Supa-crema de morcov si ghimbir – mancare delicioasa de post

Imagine sugestiva: Supa-crema de morcov si ghimbir – mancare delicioasa de post

Baza pentru supele-cremă din timpul iernii sunt rădăcinoasele. Putem obține supe deosebit de gustoase chiar și dintr-o singură legumă, precum morcovul.

Supa-cremă de morcov și ghimbir este o rețetă pe care vă invităm să o încercați cu proxima ocazie.

Va deveni cu siguranță una din rețetele voastre preferate. Are un gust echilibrat. Este aromată cu mirodenii de sezon. Aspectul ei vibrant va cuceri chiar și pe cei mai mofturoși.

Mai mult ca sigur ai deja toate ingredientele necesare în casă.

Supă-cremă de morcov și ghimbir – rețetă

Nr. de porții: 4
Durată totală de preparare: 40 de minute

Ingrediente

• 2 ½ căni de morcov tăiați bucăți
• 1 ceapă
• 3 căței de usturoi
• 1 lingură de ulei de măsline
• 1 lingură de rădăcină de ghimbir mărunțit
• 1 linguriță de coriandru
• 3 căni de borș acru (sau apă + 1 lingură de suc de lămâie sau oțet)
• sare, după gust

Mod de preparare

Curățați, spălați și tăiați morcovii bucăți mici.

Puneți uleiul într-o cratiță sau într-un ceaunel. Când s-a încins, adăugați ceapa și usturoiul tocate. Căliți-le timp de 5-7 minute, sau până când devin transparente.

Adăugați morcovii și gătiți timp de 5-7 minute. Amestecați ocazional.

Adăugați apoi sarea, ghimbirul și coriandrul. După 1-2 minute, turnați borșul sau apa. Amestecați și aduceți supa la punctul de fierbere.

Dați focul la mic și fierbeți 10 minute, sau până când morcovii s-au înmuiat complet. Depinde cât de mari sunt bucățile de morcov.

Lăsați supa să se răcorească și pasați-o cu un blender vertical. Este însă mult mai simplu să folosiți un robot de bucătărie.

Turnați tot conținutul din cratiță într-un robot de bucătărie. Mixați câteva secunde, până obțineți o compoziție fină, fără bucăți de legume.

Dacă ați folosit apă la fiert în loc de borș, puteți acri supa cu 1 lingură de suc de lămâie sau oțet. Acesta se adaugă în timpul mixării.

Gustați supa-cremă de morcov și ghimbir. Verificați dacă mai este nevoie de sare, suc de lămâie sau chiar de ghimbir ori alte mirodenii.

Sugestii de servire

Serviți supa fierbinte sau caldă. Se pune în boluri și se decorează cu pătrunjel verde, busuioc, cimbru sau oregano și puțin piper măcinat.

Puteți servi această supă-cremă de morcov cu puțină smântână. În timpul postului puteți folosi cremă de caju sau un iaurt vegetal (de cocos, de soia).

Este însă foarte bună simplă, cu crutoane.

Restul de supă care rămâne se păstrează în frigider, într-un recipient închis. Rezistă 3-4 zile la rece. O puteți și congela dacă vreți (stă câteva luni).

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de supă-cremă pe care le puteți încerca:

Supă-cremă de dovleac, morcov și turmeric
Supă-cremă de rădăcinoase – rețetă gustoasă, cu numeroase beneficii
Supă-cremă de ciuperci, pentru un abdomen plat – dr. Laura Ene
Supă-cremă de broccoli și spanac
Supă-cremă de usturoi – fină precum catifeaua!  

Sursă articol: Petra Scott, Carrot ginger soup, Nutrition Refined: https://nutritionrefined.com/carrot-ginger-soup/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.