Supă de legume cremoasă – ideală pentru zilele reci de iarnă

Toate supele de legume sunt binevenite și bune la gust deopotrivă. Însă rețeta pe care v-o prezentăm în rândurile care urmează este cu totul deosebită.

Citiți lista de ingrediente și instrucțiunile și veți vedea că merită să o preparați cu prima ocazie!

Supa de legume cremoasa – pentru zilele reci de iarna

Supa de legume cremoasa – pentru zilele reci de iarna: azerbaijan_stockers – freepik.com

Conține un amestec fabulos de legume sănătoase, plus două tipuri de leguminoase.

Fasolea și năutul ne oferă proteine de calitate și fibre. În plus, dau supei o mai multă consistență.

Citește și – Supă de legume inspirată din bucătăria italiană

Supă de legume cremoasă – ideală pentru zilele reci de iarnă

Dacă vi se pare prea lungă lista de ingrediente, puteți exclude anumite legume. Nu trebuie să le folosiți chiar pe toate.

Ingrediente

  • 1 cană de năut fiert
  • 1 ½ căni de fasole albă fiartă
  • 1 cană de dovleac fiert tăiat cubulețe
  • 1 cană de varză tăiată mărunt
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapă
  • 1 cană de broccoli crud desfăcut bucăți mici
  • 1 cană de spanac tocat mărunt
  • ½ ardei gras roșu
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri de bulion sau pastă de roșii
  • ¼ linguriță de cimbru sau oregano uscat
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • sare și piper, după gust

Mod de preparare

Curățați ceapa și puneți-o într-o cratiță mare. Căliți-o în puțin ulei și apă, până devine transparentă. Adăugați usturoiul zdrobit și lăsați-l un minut.

Puneți apoi morcovii și ardeiul gras tăiați rondele respectiv cubulețe sau fâșii. Mai adăugați puțină apă și căliți legumele încă 3 minute.

Umpleți cratița pe trei sferturi cu apă. Adăugați bulionul și restul legumelor tăiate, cu excepția spanacului, buchețelelor de broccoli și a boabelor de fasole.

Fierbeți legumele până devin aproape moi.

Luați 2 polonice de supă și turnați-le într-un bol. Adăugați ½ cană de fasole albă fiartă și pasați cu un blender până rezultă o compoziție cremoasă.

Turnați pasta obținută în oală. Adăugați restul de fasole fiartă (1 cană), broccoli și spanacul. Mai fierbeți încă 3 minute.

Puneți apoi sucul de lămâie, amestecați și stingeți focul.

Lăsați supa de legume să stea puțin sub capac.

Se servește caldă sau fierbinte, cu verdeață pe deasupra.

Citește și – Supa de legume care îți dă imunitate!

O astfel de supă este ideală pentru zilele reci de toamnă-iarnă.

Nutriționistul Mihaela Bilic spune că ciorbele sunt cea mai reușită mâncare deoarece dă sațietate fără să ne îngrașe.

Legumele au puține calorii, iar ciorba este realizată în mare parte din apă.

Cu 2 ciorbe pe zi se poate slăbi în mod eficient. Important este ca acestea să conțină o gamă cât mai diversă de legume, leguminoase și verdețuri, pentru a ne asigura un aport bogat în nutrienți.

Ciorbele și supele de legume nu ajută doar la pierderea în greutate. Ele pot preveni de asemenea bolile cardiovasculare și metabolice, datorită bogăției de nutrienți pe care ne-o oferă.

Citește și – Supă de conopidă și praz – imunostimulatoare, anticancerigenă

Surse articol:

1. Chef Jana, Low-carb, high protein creamy detox soup: https://chefjanapinheiro.com/low-carb-high-protein-creamy-detox-soup/
2. Jessica Bruso, Is Vegetable Soup Healthy? Live Strong: https://www.livestrong.com/article/405481-is-vegetable-soup-healthy/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.