Supă de LINTE ROȘIE – rețetă turcească hrănitoare, bogată în proteine, benefică pentru siluetă

Această rețetă este inspirată din bucătăria turcească. Supa-cremă de linte pe care v-o prezentăm mai jos este simplă, aromată și hrănitoare, energizantă și plină de nutrienți.

Comparativ cu lintea verde și maro, lintea roșie este mai dulce și mai gustoasă. Toate soiurile de linte sunt bogate în proteine, această leguminoasă fiind ideală pentru zilele de post și pentru cei care țin un regim vegetarian.

Supă de Linte Roșie

Supă de Linte Roșie

Lintea conține foarte multe fibre. Din acest motiv, mâncărurile din linte sunt sățioase. Fibrele umplu stomacul, previn foamea după masă și creșterea nivelurilor de zahăr din sânge.

Densitatea nutrienților din linte reduce poftele alimentare și ajută la controlul greutății corporale.

Supă-cremă de linte roșie – rețetă

Ingrediente

• 230 g de linte roșie
• 1 litru de apă, borș sau supă de legume
• 1 ceapă mare
• 1 morcov mare
• 2 linguri de bulion sau pastă de roșii
• 4 căței de usturoi
• 1 linguriță de chimen măcinat
• ¾ linguriță de sare
• opțional: 1 vârf de cuțit de piper cayenne

Preparare

Alegeți boabele bune de linte și spălați-le. Puneți-le într-o cratiță, adăugând și restul legumelor, tocate după bunul plac. Puneți lichidul (apa, borșul sau supa de legume), bulionul, sarea și condimentele.

Lăsați focul mare, până când începe să fiarbă, apoi luați capacul și dați focul la mic. Lăsați legumele să fiarbă până când s-au înmuiat bine.

Luați cratița de pe foc și pasați toată compoziția, folosind un blender vertical. Dacă nu aveți un blender manual, puteți folosi blenderul unui robot de bucătărie. Puneți compoziția pe rând în vasul blenderului și mixați până când obțineți o compoziție cremoasă, fină și omogenă.

Puteți pasa jumătate de compoziție ca un piure, lăsând-o pe cealaltă pe jumătate pasată, pentru ca supa să fie mai texturată.

Gustați de sare. Serviți supa caldă, cu felii de lămâie, ardei iute sau frunze de mentă pe deasupra, dacă doriți.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. O fi buna lintea,dar tot mai buna fasolea noastra romanesca.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.