Pate de post din linte și urzici – la fel de bun ca cel din carne!

O idee excelentă de pate de post este pateul din linte și urzici, făcut după rețeta de mai jos.

De ce să cumperi pateuri sau paste vegetale din comerț când poți face un preparat 100% natural și sănătos în casă?

Pate de post din linte si urzici

Pate de post din linte si urzici

Variantele din magazin sunt pline de aditivi, conservanți, arome artificiale, grăsimi nesănătoase, coloranți și proteine izolate din surse necalitative. 

Pentru acest pate puteți folosi orice fel de linte vă place sau ce aveți în casă. De asemenea, urzicile pot fi omise sau înlocuite cu alte verdețuri, precum spanac, leurdă sau pătrunjel.

Pateul poate conține și rădăcinoase, după cum veți vedea în rețetă. Ajustați ingredientele după gust.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pate de post pe care vă recomand să le încercați:

Pate de post din spanac și semințe de floarea-soarelui
Pate de post, din linte verde și miez de nucă
Pate de post Oliver din năut – o alternativă ieftină și sănătoasă la pateurile vegetale din comerț
Pate din făină de năut – rapid, bogat în proteine

Linte si urzici

Linte si urzici

Linte cu urzici

Linte cu urzici

Pate din linte si urzici - reteta de post

Pate din linte si urzici – reteta de post

Pate din linte si urzici - reteta de post

Pate de post din linte și urzici - rețetă

Categorie Appetizer, Breakfast, Side Dish

Ingrediente
  

  • 500 g de linte (maro sau roșie)
  • 500 g de urzici proaspete
  • 1 conservă de lapte de cocos gras (90%)
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 ardei (kapia sau gras)
  • 2 cepe
  • 6 căței de usturoi
  • 2 linguri de pastă de roșii (sau bulion)
  • 6 linguri de ulei
  • 3 foi de dafin
  • 1 1/2 litri de apă
  • sare, piper, curry sau alte condimente, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Lintea se poate pune la înmuiat peste noapte sau 2-3 ore, dar nu este obligatoriu. Se fierbe cu 3 părți de apă circa 35-45 de minute, sau până când se înmoaie complet. Se toarnă lintea într-o sită și se scurge de apă.
  • Curățați și tăiați toate legumele după preferință. Rădăcinoasele se dau prin răzătoare.
  • Puneți uleiul la încins într-o cratiță împreună cu condimentele (eu am folosit curry) și dafin.
  • După câteva secunde se pune usturoiul și se călește 1-2 minute. Se adaugă apoi ceapa și se lasă până se înmoaie.
  • Adăugați apoi ardeiul tocat și rădăcinoasele rase. Căliți-le câteva minute, apoi puneți urzicile spălate, scurse și tăiate.
  • Când legumele sunt pătrunse pe jumătate, adăugați lintea și laptele de cocos. Puneți pasta de roșii și gătiți lintea circa 20-30 de minute, sau până când sunt gata toate legumele.
  • Mâncarea nu trebuie să fie foarte zemoasă la final. După ce s-a răcorit, se introduce blenderul vertical și se pasează până se face pastă. Puteți pasa doar o parte din mâncarea de linte, iar restul să o păstrați pentru a o consuma așa cum este.

Notă

Pateul de linte și urzici se servește imediat, iar restul se păstrează într-o caserolă în frigider.
Îl puteți acompania cu ceapă verde sau uscată, roșii, măsline sau salate de verdețuri.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.