Pate de post din spanac și semințe de floarea-soarelui

Dacă vă plac pastele tartinabile, vă recomandăm să încercați acest pate de post din spanac și semințe de floarea-soarelui.

Este o rețetă foarte simplă și convenabilă pentru cei care țin post sau au un regim vegetarian.

Pate de post din spanac si semințe de floarea-soarelui

Imagine cu titlu sugestiv: Pate de post din spanac si semințe de floarea-soarelui: Freepik.com

Spanacul se găsește pe tot parcursul anului în magazine. Cel congelat este nu doar mai rentabil, ci și mai sănătos.

Pate de post din spanac și semințe de floarea-soarelui – rețetă

Ingrediente

  • 200 g de spanac
  • 100 g de semințe de floare-soarelui
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lămâie
  • sare și piper, după gust
  • opțional: 1 lingură de maioneză de post

Mod de preparare

Curățați și tăiați ceapa mărunt. Puneți uleiul într-o tigaie la încins. Adăugați ceapa și căliți-o 2-3 minute, sau până ce devine transparentă.

Adăugați spanacul scurs de apă și lăsați-l câteva minute, să se înmoaie și să scadă zeama. Lăsați compoziția la răcit, apoi transferați-o în vasul robotului cu lama S. Folosiți un mini-robot dacă aveți.

Adăugați uleiul și sucul de lămâie. Puneți apoi cățeii de usturoi decojiți, miezul de floarea-soarelui și sare. Mixați bine până când ingredientele se macină complet și rezultă o compoziție fină.

Pasta poate fi lăsată așa, sau se poate adăuga și acea lingură de maioneză vegană. Dacă aveți în casă maioneză vegană, folosiți-o pentru a da pateului o textură mai cremoasă.

Transferați pateul într-un borcan de sticlă și păstrați-l în frigider. Rezistă la rece 3-4 zile. Se poate pune și în congelator, unde poate sta câteva luni bune.

Îl puteți servi pe felii de pâine prăjită, pe biscuiți uscați sau pe felii de legume crude. Ar putea merge și ca sos pentru paste.

Note și sugestii

Pentru această rețetă puteți folosi spanac proaspăt sau congelat. În cazul în care spanacul este proaspăt, va trebui să îl lăsați mai mult timp la călit, să se înmoaie bine.

Dacă vreți ca pateul de spanac să aibă un gust mai bun, prăjiți puțin miezul de floarea-soarelui înainte de a-l adăuga la mixare.

Semințele de floarea-soarelui pot fi înlocuite cu miez de nucă, migdale, caju, alune sau arahide.

În compoziția acestui pate se pot pune și unele condimente, după gust.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de pate de post pe care vă sfătuim să le încercați:

Pateu din legume crude și avocado – rețetă cu beneficii
Pateu natural din măsline și suc de roșii – doar 2 ingrediente!
Pateu din morcov și usturoi, coapte la cuptor
Pate de mazăre – bogat în proteine complete, vitamine și minerale
Pateu de susan – o rețetă de post care îți aduce mult calciu, magneziu, seleniu și fier!

Sursă articol: Bucătăria Anei, Pate vegan din spanac și semințe de floarea-soarelui: https://www.youtube.com/watch?v=JW0cGPAdXlg&ab_channel=Buc%C4%83t%C4%83riaAnei

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.