Pate de post, din linte verde și miez de nucă

Rețeta acestui pate de post din linte verde și miez de nucă va fi cu siguranță o găselniță binevenită pentru mulți dintre voi.

Pateul este dens, are o aromă bogată (în special datorită dafinului și busuiocului) și este foarte consistent.

Pate de post din linte si miez de nuca

Pate de post din linte si miez de nuca

Te saturi repede mâncându-l, deși ai vrea să mănânci mai mult pentru că este deosebit de gustos.

Este o alternativă senzațională la pateurile sau pastele vegetale din comerț.

Dintr-o jumătate de kilogram de linte obții o cantitate mare de pate, la un preț extrem de acceptabil.

Așadar, nu are nici un rost să dați bani pe produse vegetale din magazine, care sunt și scumpe și pline de aditivi nedoriți.

Pate de linte verde cu miez de nucă – rețetă

Cantitățile ingredientelor sunt date cu aproximație. Puteți ajusta rețeta după preferință, după posibilități.

Ingrediente

  • 500 g de linte verde (v-o recomand pe aceasta la ofertă)
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov mare sau 2 mai mici
  • 2 felii de rădăcină de țelină
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 lingurițe de bulion sau suc de roșii
  • 2 frunze de dafin
  • tarhon și busuioc măcinat
  • sare, piper și boia de ardei, după gust
  • apă clocotită
  • 2 mâini de miez de nucă

Mod de preparare

Spălați boabele de linte și lăsați-le la înmuiat până căliți legumele. Curățați ceapa, morcovii și țelina și tăiați-le mărunt.

Căliți mai întâi ceapa într-o cratiță încăpătoare în ulei, până se face transparentă.

Adăugați apoi morcovul și țelina și amestecați. Mai lăsați-le câteva minute, apoi adăugați lintea și frunzele de dafin rupte în două. Frunza de dafin dă pateului de linte o aromă deosebită și un gust bogat.

Turnați în cratiță apă clocotită, cât să depășească nivelul boabelor de linte cu două degete.

Puneți capacul și lăsați lintea să fiarbă până se înmoaie. Dacă lichidul scade, completați cu apă, până când boabele sunt fierte bine.

Spre final, adăugați bulionul sau sucul de roșii și mirodeniile: tarhonul, busuiocul, boiaua de ardei, sare și piper. Nu codimentați prea tare.

Când lintea a fiert și nu mai are aproape deloc apă, stingeți focul și lăsați-o să se răcorească. Transferați apoi toată mâncarea în vasul robotului cu lama S. Adăugați miezul de nucă și usturoiul.

Noi am mai adăugat și puțin ulei de măsline. Mixați câteva minute, până când lintea se mărunțește și se transformă într-o pastă fină, omogenă.

Pate de post din linte si miez de nuca

Pate de post din linte si miez de nuca

Serviți pateul de linte pe felii de pâine, pe crackers sau pe legume crude.

Este foarte gustos ca atare, dar merge și alături de o salată de verdețuri, ceapă crudă, ardei gras, castraveți sau măsline.

Rețete similare

Pate din linte maro – bogat în proteine, vitamine B și fier

Pate de post din linte roșie (rețetă video)

Pate de linte și măsline verzi – bun pentru cei cu colesterolul mare

Pateu de post, din legume coapte – hrănitor și sănătos!

Pateu sănătos, din semințe, făcut la blender 

Lipii din linte și apă (fără pic de făină sau ulei) – o rețetă ingenioasă!

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.