FURSECURI de toamnă, cu MERE și SCORȚIȘOARĂ
Această rețetă ne poate salva atunci când vrem să pregătim niște gustări rapide, sănătoase și hrănitoare.
Aceste fursecuri de casă sunt total diferite de cele clasice, care se prepară cu ouă, lactate, făină și zahăr. Nu veți găsi nici unul din aceste ingrediente în această rețetă.
În loc de făină se folosesc fulgi de ovăz și de cocos, iar în loc de zahăr, curmale și banană. Puteți renunța la banană dacă nu aveți.
Biscuiții rezultați sunt așadar dietetici, hrănitori și sățioși. Sunt grozavi pentru copii și adulți deopotrivă. Pot fi serviți la masa de dimineață, sau ca gustare între mese.
______________________________________________________________________________________________________
Ingrediente
• 4 mere
• 250 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia fără gluten)
• 1 banană
• 7 curmale (vi le recomand pe acestea)
• 4 linguri de fulgi de cocos
• ½ linguriță de scorțișoară și/sau vanilie naturală
Preparare
Puneți curmalele la înmuiat în apă și lăsați-le câteva ore. Curățați merele de coajă, spălați-le și dați-le pe răzătoare.
Amestecați fulgii de ovăz cu nuca de cocos și scorțișoara. Adăugați apoi merele rase, banana pasată și curmalele scurse de apă și mixate în blender.
Amestecați bine, până rezultă o compoziție omogenă. Dacă este prea moale, mai adăugați fulgi de ovăz.
Formați biscuiți în formele dorite: rotunzi, dreptunghiulari, pătrați. Puteți modela aluatul și sub formă de batoane dacă doriți.
Așezați-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introduceți tava în cuptorul încins la 175 de grade Celsius și lăsați-i să se coacă timp de 40 de minute.
Se vor întări mai mult după ce se răcoresc complet. Pot fi serviți calzi și reci. Dacă vă mai rămân, puneți-i la frigider.
Dacă doriți ca fursecurile să fie mai fragede și mai uniforme, măcinați fulgii de ovăz în blender înainte de a-i încorpora în rețetă. Dacă vă plac fursecurile mai crocante, puneți-i întregi.
______________________________________________________________________________________________________
Sursă: Diversificare, Biscuiți cu Măr și Scorțișoară: https://diversificare.ro/retete/2014/09/biscuiti-cu-mar-si-scortisoara-de-la-10-luni/