Tort de ciocolată de post! Din 3 ingrediente și fără coacere
Majoritatea deserturilor de post conțin margarină sau alte ingrediente nesănătoase. În acest articol vă propunem un tort de ciocolată de post sănătos și foarte hrănitor.
Se prepară doar din 3 ingrediente și nici unul din ele nu este margarină. Nici făină, nici zahăr, nici ulei! Sună prea bine ca să fie adevărat, nu?

Tort de ciocolata de post din 3 ingrediente: Asierromero
Ce poate fi mai atractiv decât un tort sănătos, din ingrediente puține și pe care nu trebuie să îl coci după metoda clasică!
Da, acest desert nu necesită coacere în cuptor. Recomandăm rețeta tuturor celor care nu au timp sau abilități de gătit.
TORT DE CIOCOLATA DE POST – REȚETĂ
Ingrediente
• 360 g de fulgi de ovăz (vi-i recomand pe aceștia)
• 625 ml de lapte de cocos
• 300 g de ciocolată neagră
Mod de preparare
Dacă vreți ca tortul să aibă o aromă bogată de ciocolată, optați pentru un sortiment cu un conținut ridicat de cacao (minim 70%).
Folosiți o ciocolată neagră de calitate. Aveți nevoie de circa 2 ciocolate obișnuite pentru acest tort. Tăiați ciocolata bucăți mici, pentru a grăbi timpul de topire.
Puneți ciocolata mărunțită într-un bol mare. Turnați peste ea laptele de cocos și amestecați. Din păcate, laptele de cocos nu poate fi înlocuit în această rețetă cu alt lapte vegetal. Cocosul asigură cantitatea necesară de grăsime care poate înlocui lactatele animale.
Aveți trei variante de a topi ciocolata: fie la cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, fie pe bain-marie, fie fierbeți laptele și îl turnați fierbinte peste ciocolată și amestecați până se topește completă.
Adăugați fulgii de ovăz în ciocolata topită și omogenizați. Acum se pot adăuga diverse arome, precum vanilie, rom, migdale – dar acest lucru este opțional. Compoziția este moale, însă pe măsură ce ovăzul va absorbi lichidul, se va îngroșa.
Ungeți o formă detașabilă sau un inel culinar cu puțin ulei, atât pe fund, cât și pe pereți. Puteți folosi o formă cu diametrul de 18, 20 sau 22 cm.
Așezați o foaie de copt pe fund și turnați compoziția în tavă. Nivelați pentru a obține o suprafață uniformă.
Lăsați tortul pe masa din bucătărie timp de oră, apoi mutați-l în frigider. Este de preferat până a doua zi, pentru ca fulgii de ovăz să se înmoaie complet. Dacă vă grăbiți, puteți tăia tortul după 2-3 ore. Însă textura va fi mai moale.
Pentru a scoate tortul din formă, treceți ușor cu lama cuțitului de jur împrejur, apoi desfaceți inelul. Mutați tortul pe un platou și tăiați-l felii.
În ciuda faptului că nu conține ouă sau unt, compoziția se leagă foarte bine, datorită fulgilor de ovăz bogați în fibre. Cu acest desert îți poți potoli ușor pofta de dulce. Ciocolata este întotdeauna satisfăcătoare.
Tortul de ciocolată de post preparat după această rețetă este umed, aromat și sățios. Pentru o savoare suplimentară, servește-l cu fructe proaspete (fructe de pădure) alături, cu un sirop din fructe sau de ciocolată, cu unt de arahide topit, cu miere sau nuci/migdale coapte.
Îl puteți păstra la rece 1 săptămână. Poate fi ținut și în congelator, până la 3 luni! Este rapid, simplu și satisfăcător!
Sursă articol: How to Cook Smarter, 3 Ingredient No Bake Chocolate Cake (with oats!): https://www.youtube.com/watch?v=wUMN70TZRH8