FURSECURI de post, din 2 ingrediente (fără zahăr, făină sau ulei)

Iubitorilor de deserturi rapide și sănătoase le prezentăm o rețetă de fursecuri extrem de simplă. Aveți nevoie doar de două ingrediente: banane și nucă de cocos. Fără făină sau ulei.

Aceste fursecuri sunt un dulce sănătos, care poate fi dat și copiilor. Sunt dietetice, deoarece se prepară fără zahăr. Bananele acționează ca un îndulcitor natural în această rețetă. Ar fi ideal să folosiți miezul proaspăt scos de la o nucă de cocos întreagă. Dacă nu, căutați fulgi de cocos la magazinele naturiste, o variantă neîndulcită.

Fursecuri din Banane și Cocos

Fursecuri din Banane și Cocos

Fursecuri de post – rețetă

Ingrediente

• 2 banane
• 1 cană de nucă de cocos

Preparare

Lăsați bananele să se coacă bine înainte de a le folosi la această rețetă, sau la alte rețete în general. Vor fi mult mai dulci și mai aromate.

Decojiți bananele și pasați miezul cu o furculiță. Amestecați-le apoi cu nuca de cocos, până la omogenizare. Sau mai simplu, le puteți pune în blender împreună cu fulgii de nucă de cocos. Mixați până când obțineți o pastă fină, omogenă.

Pregătiți o tavă, tapetați-o cu hârtie de copt și aprindeți cuptorul să se încingă.

Împărțiți aluatul în 10-12 bucăți. Formați cu mâinile biluțe de mărime potrivită, apoi puneți-le în tavă și aplatizați-le cu fundul unei linguri, pentru a le da o formă rotundă. Sau puteți întinde compoziția într-un strat nu foarte gros, și să folosiți gura unui pahar mic pentru a obține niște fursecuri cât mai rotunde. De fapt, puteți folosi orice formă doriți.

Introduceți tava în cuptorul încins, și lăsați-le până se rumenesc ușor, circa 20-30 de minute. Puteți servi aceste fursecuri la micul-dejun, cu ceai sau cafea, sau între mese, ca o gustare sățioasă și sănătoasă.

Ca ingrediente opționale, mai puteți include în compoziția acestor fursecuri diverse cereale sau fructe uscate, precum stafide, merișoare, goji, curmale, alune, nuci, migdale etc.

Sursă: http://grokgrub.com/2014/08/05/2-ingredient-banana-coconut-cookies/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]