Fursecuri din fulgi de ovăz, banană și măr – fără zahăr, gluten sau ulei

Aceste fursecuri din fulgi ovăz, banană și măr sunt ideale pentru familiile cu copii.

Dar și printre adulți se află mulți care obișnuiesc să ronțăie mereu câte ceva.

Fursecuri din fulgi de ovaz

Imagine cu titlu sugestiv – fursecuri din fulgi de ovaz: Graeme Smith

FURSECURI PENTRU DIABET, INTOLERANȚĂ LA GLUTEN, CURA DE SLĂBIRE

Rețeta de mai jos este probabil cea mai simplă rețetă de fursecuri de casă.

Conține cereale și fructe. Fără zahăr, fără făină, fără ulei.

Pot fi incluse în dieta celor cu diabet, colesterol crescut, hipertensiune arterială, obezitate, boli autoimune sau intoleranță la gluten.

Fursecurile sunt deopotrivă sănătoase și gustoase. Au o textură moale la interior și crocantă la exterior.

Sunt hrănitoare și sățioase. De aceea nu poți mânca multe odată.

Astâmpără și pofta de dulce și foamea.

Dulceața lor este 100% naturală, datorată bananei. Acest fruct le dă de asemenea o aromă bogată.

BENEFICIILE CONSUMUL DE OVĂZ

Ovăzul este o cereală care crește tot mai mult în popularitate.

Mulți o aleg în detrimentrul grâului datorită faptului că nu are gluten.

Ovăzul conține beta-glucan, un tip de fibră care ajută la scăderea colesterolului și a zahărului din sânge.

În compoziția lui se află și alți compuși valoroși, precum acizi fenolici, tocoli, steroli, avenacozide și avenantramide.

Ovăzul are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare.

Exercită efecte benefice asupra microbiomului intestinal.

Modulează imunitatea. Reduce inflamația sistemică.

Contribuie la prevenirea aterosclerozei, cancerelor și dermatitelor.

FURSECURI DIN BANANE, MĂR ȘI OVĂZ – REȚETĂ

INGREDIENTE

• 1 măr
• 1 banană
• 45 g de fulgi de ovăz fini
• ½ linguriță de scorțișoară

MOD DE PREPARARE

Prepararea este cât se poate de simplă.

Curățați fructele de coajă. Pasați banana cu o furculiță, până se face piure.

Banana trebuie să fie coaptă bine, pentru a da suficientă dulceață fursecurilor și o textură moale.

Mărul se dă prin răzătoarea cu găuri mici, apoi se amestecă împreună cu banana.

Se adaugă fulgii de ovăz și pudra de scorțișoară.

Amestecați cu o lingură, până obțineți o compoziție omogenă.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt.

Luați câte o lingură din compoziție și puneți-o în tavă.

La sfârșit, finisați grămăjoarele de compoziție, dându-le o formă cât mai rotundă și uniformă.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Fursecurile din fulgi de ovăz, banană și măr se fac foarte repede. În 20 de minute ar trebui să fie coapte.

Sunt gata când s-au rumenit ușor la suprafață.

Pot fi consumate ca desert sau gustare. Pot fi luate la pachet.

Sunt o alegere sănătoasă în orice situație.

RETEȚE SIMILARE

Fursecuri de post din mere și ovăz (fără zahăr)

Fursecuri de post cu cireșe, fără zahăr și făină

Fursecuri de ciocolată cu ovăz – de post și fără coacere

NOTE ȘI SUGESTII

În compoziția acestor fursecuri se pot include și alte ingrediente.

De pildă, puteți adăuga stafide, merișoare, afine, coacăze, căpșuni, cireșe, bucăți de ciocolată sau semințe.

Fursecurile se pot aromatiza cu rom, vanilie, migdale sau coajă de citrice.

Surse articol:

1. Mâncăm Sănătos, Fursecuri raw-vegane cu fructe și fulgi de ovăz: https://mancamsanatos.ro/fursecuri-raw-vegane-cu-fructe-si-fulgi-de-ovaz/
2. Paudel D, Dhungana B, Caffe M, Krishnan P. A Review of Health-Beneficial Properties of Oats. Foods. 2021 Oct 26;10(11):2591. doi: 10.3390/foods10112591. PMID: 34828872; PMCID: PMC8625765.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.