Dacă aveți o pungă de bulgur în casă, încercați aceste chiftele de post. Sunt gustoase, sățioase și ușor de preparat. Eu nu am vrut să le prăjesc în ulei. Am ales în schimb să le gătesc în fiteuza cu aer […]

Dacă aveți o pungă de bulgur în casă, încercați aceste chiftele de post. Sunt gustoase, sățioase și ușor de preparat. Eu nu am vrut să le prăjesc în ulei. Am ales în schimb să le gătesc în fiteuza cu aer […]
Dacă vă plac cartofii copți, încercați data viitoare să îi faceți în friteuza cu aer cald. Această variantă este deopotrivă rapidă și sănătoasă. Dacă nu aveți încă un aparat cu aer cald în bucătărie, nu știți ce pierdeți! Acesta vă […]
Vă recomand o rețetă simplă de vinete pane de post. Aveți nevoie doar de puțină făină, apă și bulion. Eu am folosit făină de năut, deoarece aceasta nu are gluten. Dacă nu aveți probleme cu intoleranța la gluten, puteți folosi […]
Acești cartofi copți la airfryer sunt deopotrivă gustoși și sănătoși. Nu sunt preparați prin prăjire, cu mult ulei. Eu am folosit o singură linguriță de ulei și au ieșit foarte buni! Rețeta se poate face și fără ulei deloc și […]
Aceste chiftele din linte crudă seamănă cu rețeta de falafel, care se face din năut. Sunt la fel de gustoase și au o textură similară. Eu am vrut ca lintea să capete o valoare nutrițională mai mare prin germinare. După […]
Aceasta nu este practic o rețetă, ci mai mult o metodă de a prepara peștele, într-o variantă mai sănătoasă și totodată mai rapidă. Aparatele cu aer cald sau friteuzele fac mâncarea mai repede decât cuptorul. Gătitul la friteuza cu aer […]
Dacă vă plac papanașii, încercați și rețeta mea. Am adaptat rețeta clasică pentru a fi adecvată și pentru cei care suferă de diabet, boala celiacă sau intoleranță la gluten. Am folosit făină de cocos în loc de griș sau făină […]
Am vrut să fac niște fursecuri din banane și semințe de susan. După ce am pasat banana, din greșeală am scos borcanul cu fulgi de cocos în locul celui cu semințe de susan. Am turnat peste banană, apoi mi-am dat […]
De multe ori se întâmplă să rămână mămăligă după ce stăm la masă. Unii o aruncă imediat, alții o păstrează până a doua zi în frigider și o reîncălzesc sau o mănâncă rece. Mai demult, locuitorii de la sate aveau […]
Dovleceii sunt legume preferate în curele de slăbire, datorită conținutul caloric destul de scăzut. Deși nu au un gust deosebit, îi putem asocia cu alte ingrediente și condimente care îi pun în evidență. Eu aveam o jumătate de zucchini în […]
În urmă cu ceva timp am făcut niște biluțe din banane și nucă de cocos care au avut parte de multe aprecieri. Din aceeași compoziție se pot face și batoane, coapte în cuptor. Biluțele nu le-am gătit, au fost bune […]
O sursă excelentă de proteine în post sau în regimul veganilor este năutul. Din boabele crude sau fiert pot fi făcute diverse tipuri de preparate. Foarte bune sunt chiftelele de năut. Eu am avut mai mult năut fiert la oala […]
Un dulce rapid, sănătos și sățios pe care îl puteți face în câteva minute sunt aceste fursecuri din 3 ingrediente. Da, nu vă trebuie multe ca să le preparați! Nu conțin făină, nici zahăr sau ulei. Sunt cât se poate […]
Aceste chiftele din fasole și sfeclă sunt foarte ușor de făcut, mai ales dacă aveți fasole fiartă în casă sau fasole la conservă. Puteți folosi orice tip de fasole vă place. Eu nu am folosit deloc ulei. Le puteți coace […]
O rețetă foarte simplă de chiftele de post puteți încerca acasă din fasole și spanac. Eu am avut niște fasole bătută în frigider în care am pus prea mult usturoi și nu puteam să o mănânc așa. M-am gândit să […]