Chiftele din fasole și spanac – rețetă de post
O rețetă foarte simplă de chiftele de post puteți încerca acasă din fasole și spanac. Eu am avut niște fasole bătută în frigider în care am pus prea mult usturoi și nu puteam să o mănânc așa.
M-am gândit să fac din ea niște chiftele și mi-a plăcut ce a ieșit. Vă recomand să încercați rețeta cu toată încrederea.
Puteți modifica ingredientele după plac, excluzând sau adăugând unele sau altele. Semințele pot fi omise dacă nu aveți în casă.
Puneți puțin mai mult ovăz, cât să se lege compoziția și să fie fermă.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chiftele de post din fasole din care vă puteți inspira:
Burgeri vegani din fasole roșie – doar 3 ingrediente (fără gluten, fără ulei)
Chiftele de post cu spanac și fasole – făcute la cuptor
Burger de post, din fasole și legume
Chiftele de post, din fasole și semințe
Ingrediente
- 200 g de fasole fiartă
- 60 g de fulgi de ovăz
- 40 g de spanac proaspăt
- 90 g de semințe de floarea-soarelui
- 2 linguri de ulei
- 1-2 căței de usturoi
Mod preparare rețetă
- Fasolea fiartă se pune într-un bol. Se adaugă uleiul și se pasează cu un blender până se face pastă.
- Fulgii și ovăz și semințele se macină fin prin râșnița electrică de cafea sau cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se pun peste fasole și se amestecă bine.
- Spanacul se spală bine, se stoarce, se toacă mărunt și se adaugă și el în compoziție.
- Usturoiul se toacă fin sau se dă prin presă și se pune în compoziție. Tot acum se pun sarea și condimentele dorite.
- Compoziția se modelează în chiftele de mărimea dorită și se coc în cuptor sau la air-fryer (friteuza cu aer cald). Eu le-am pus pe o hârtie de copt în air fryer și le-am copt până s-au rumenit deasupra, apoi le-am întors și le-am mai lăsat până s-au rumenit complet. Puteți seta temperatura la 180 de grade Celsius.