Crochete din mămăligă veche, fără ulei

De multe ori se întâmplă să rămână mămăligă după ce stăm la masă. Unii o aruncă imediat, alții o păstrează până a doua zi în frigider și o reîncălzesc sau o mănâncă rece.

Mai demult, locuitorii de la sate aveau obiceiul să „prefacă” mămăliga veche, adică să o incorporează într-o mămăligă nouă, făcută proaspătă. O fierbeau practic din nou cu apă și făină de mălai.

Crochete din mamaliga veche fara ulei

Crochete din mamaliga veche fara ulei

O idee bună de a refolosi mămăliga veche și de a nu arunca nimic este să o transformăm în crochete.

Eu am ales metoda la airfryer, pentru a nu scălda feliile de mămăligă în ulei. Se pot stropi cu puțin ulei dacă vreți, dar ies bune și fără ulei deloc.

Dacă nu aveți în casă o friteuză cu aer cald, le puteți coace în cuptor, pe hârtie de copt, sau într-o tigaie antiaderentă.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete făcute la airfryer, fără ulei, pe care vă recomand să le încercați:

Ciuperci coapte cu nuci la airfryer – rețetă fără ulei
Dovlecei pane dietetici – fără ouă, gluten sau ulei
Chiftele dietetice din năut și spanac – fără ulei, fără prăjeală
Fursecuri de post rapide, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei

 

Crochete din mamaliga veche

Crochete din mamaliga veche

Crochete mamaliga

Crochete mamaliga

Crochete de mamaliga

Crochete de mamaliga

Crochete din mamaliga fara ulei

Crochete din mamaliga fara ulei

Crochete de mamaliga

Crochete din mămăligă, fără ulei

Categorie Side Dish, Snack

Ingrediente
  

  • 1/2 de mămăligă rece
  • sare, curry, condimente după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Tăiați mămăliga felii subțiri.
  • Așezați-le în vasul friteuzei cu aer cald, pe hârtie de copt. Presărați peste ele sare și condimente.
  • Dacă vreți, le puteți stropi și cu puțin ulei de măsline. Eu am făcut și cu ulei și fără și ies la fel de bune în ambele variante.
  • Setați la 180 de grade Celsius și lăsați feliile de mămăligă 10 minute pe o parte, sau până se rumenesc.
  • Întoarceți-le pe cealaltă parte, presărați-le cu mirodenii și mai lăsați-le 7-10 minute. Stați cu ochii pe ele să nu se ardă.

Notă

Sfatul meu este să serviți aceste crochete de mămligă imediat. Sunt uscate când le scoateți din cuptor. Pe măsură ce stau, își pierd din textura crocantă și devin moi.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.