Crochete din mămăligă veche, fără ulei
De multe ori se întâmplă să rămână mămăligă după ce stăm la masă. Unii o aruncă imediat, alții o păstrează până a doua zi în frigider și o reîncălzesc sau o mănâncă rece.
Mai demult, locuitorii de la sate aveau obiceiul să „prefacă” mămăliga veche, adică să o incorporează într-o mămăligă nouă, făcută proaspătă. O fierbeau practic din nou cu apă și făină de mălai.
O idee bună de a refolosi mămăliga veche și de a nu arunca nimic este să o transformăm în crochete.
Eu am ales metoda la airfryer, pentru a nu scălda feliile de mămăligă în ulei. Se pot stropi cu puțin ulei dacă vreți, dar ies bune și fără ulei deloc.
Dacă nu aveți în casă o friteuză cu aer cald, le puteți coace în cuptor, pe hârtie de copt, sau într-o tigaie antiaderentă.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete făcute la airfryer, fără ulei, pe care vă recomand să le încercați:
Ciuperci coapte cu nuci la airfryer – rețetă fără ulei
Dovlecei pane dietetici – fără ouă, gluten sau ulei
Chiftele dietetice din năut și spanac – fără ulei, fără prăjeală
Fursecuri de post rapide, din 3 ingrediente – fără zahăr, făină, ulei
Crochete din mămăligă, fără ulei
Ingrediente
- 1/2 de mămăligă rece
- sare, curry, condimente după gust
Mod preparare rețetă
- Tăiați mămăliga felii subțiri.
- Așezați-le în vasul friteuzei cu aer cald, pe hârtie de copt. Presărați peste ele sare și condimente.
- Dacă vreți, le puteți stropi și cu puțin ulei de măsline. Eu am făcut și cu ulei și fără și ies la fel de bune în ambele variante.
- Setați la 180 de grade Celsius și lăsați feliile de mămăligă 10 minute pe o parte, sau până se rumenesc.
- Întoarceți-le pe cealaltă parte, presărați-le cu mirodenii și mai lăsați-le 7-10 minute. Stați cu ochii pe ele să nu se ardă.