Dovlecei pane dietetici – fără ouă, gluten sau ulei

Dovleceii sunt legume preferate în curele de slăbire, datorită conținutul caloric destul de scăzut.

Deși nu au un gust deosebit, îi putem asocia cu alte ingrediente și condimente care îi pun în evidență.

Dovlecei pane de post fara gluten si ulei

Dovlecei pane de post fara gluten si ulei

Eu aveam o jumătate de zucchini în frigider și l-am transformat în șnițele de post. Am folosit făină de năut, puțin muștar și mirodenii.

Îmi place făina de năut deoarece are un gust mai bogat, oferă proteine și sațietate. În plus, leagă bine și are o culoare aurie, asemănătoare oului. Este ideală pentru șnițelele de post și nu numai!

Am copt dovleceii pane la air fryer, fără să pun deloc ulei. Au ieșit destul buni. 

Rețete similare

Pe site-ul  nostru puteți găsi și alte rețete cu dovlecei, pe care vă recomand să le încercați:

„Paste” din dovlecei cruzi cu sos de nuci fără ulei – rețetă pentru Postul Mare
„Caviar” din dovlecei – rețetă ucraineană
Dovlecei căliți, cu sos de usturoi – cea mai simplă și gustoasă mâncare arăbească de vară
Mâncărică reconfortantă de dovlecei – ca la mama acasă

Dovlecei pane fara gluten

Dovlecei pane fara gluten

Dovlecei pane fara gluten, fara ulei

Dovlecei pane fara gluten, fara ulei

Dovlecei pane la air fryer fara ulei

Dovlecei pane la air fryer fara ulei

Dovlecei pane fara gluten - reteta de post

Dovlecei pane fara gluten – reteta de post

Dovlecei pane de post

Dovlecei pane de post

Dovlecei pane fara gluten - reteta de post

Dovlecei pane de post fără ulei

Categorie Appetizer, Side Dish

Ingrediente
  

  • 1/2 zucchini (dovlecel)
  • 100 ml de apă
  • 60 g de făină de năut
  • 1/4 linguriță de muștar iute (sau dulce)
  • 1 linguriță de curry
  • sare și piper, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Curățați dovecelul de coajă, spălați-l și tăiați-l rondele - nici prea groase, nici prea subțiri. Presărați peste ele sare, masați-le puțin și lăsați-le să stea 10 minute. În acest timp vor „transpira" și vor elimina excesul de apă.
  • Pregătiți compoziția. Puneți apa într-un bol. Adăugați făina de năut și amestecați bine cu un tel mic.
  • Adăugați muștarul, curry, sarea și condimentele. Omogenizați și lăsați compoziția în repaus 10-15 minute.
  • Dovleceii se tamponează cu șervețele și se dau prin compoziție. Se îmbracă bine în aluat, apoi se așează în tava cuptorului, pe hârtie de copt.
  • Se dau în cuptor la 180 de grade Celsius pentru circa 20 de minute, sau până când compoziția se încheagă. Îi puteți face de asemenea într-o tigaie, pe aragaz, tapetată pe fund cu hârtie de copt.
  • Eu am copt dovleceii la air fryer (friteuză cu aer cald) la 180 de grade Celsius câte 10 minute pe fiecare parte.

Notă

Acești dovlecei pane fără ulei pot fi serviți cu salate de legume sau verdețuri, cu măsline, ketchup, maioneză de post, sau cu o mâncare gătită, precum orez, piure, tocănițe.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.