Cartofi copți în airfryer, fără mult ulei – crocanți, sănătoși!

Acești cartofi copți la airfryer sunt deopotrivă gustoși și sănătoși. Nu sunt preparați prin prăjire, cu mult ulei. Eu am folosit o singură linguriță de ulei și au ieșit foarte buni!

Rețeta se poate face și fără ulei deloc și nu compromite foarte mult gustul.

cartofi copti airfryer fara mult ulei

Cartofi copti airfryer fara mult ulei

Cartofi airfryer – crocanți, dietetici

Gătirea la airfryer (friteuză cu aer cald) ne permite să obținem alternative sănătoase la mâncărurile cele mai gustoase dar bogate în ulei și calorii.

Eu am folosit cartofi noi, mici, dar sunt buni și cartofii vechi, depinde ce aveți în casă.

Rețete la airfryer

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete la airfryer, pe care vă recomand să le încercați:

Chiftele din linte crudă (încolțită) – fără prăjire, coapte în airfryer
Ciuperci Pleurotus fripte la airfryer (pane de Pleurotus) – zici că-s aripioare de pui!
Prăjitură din 3 ingrediente la airfryer – fără zahăr, gluten, lactoză, ulei
Papanași la airfryer, fără zahăr și făină de grâu – diabet, keto, intoleranță la gluten

Cartofi airfryer

Cartofi airfryer

Cartofi noi airfryer

Cartofi noi airfryer

Cartofi la airfryer

Cartofi la airfryer

Cartofi prajiti la airfryer

Cartofi prajiti la airfryer

Cartofi noi copti in airfryer

Cartofi noi copti in airfryer

Cartofi la airfryer

Cartofi copți în airfryer, fără mult ulei

Ingrediente
  

  • 300 g de cartofi noi mici
  • 1 linguriță de ulei
  • 1 linguriță de usturoi granulat
  • 1 lingură de porumb (opțional)
  • sare, piper, alte mirodenii, după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Spălați bine cartofii și lăsați-i în apă cu bicarbonat de sodiu 5-10 minute. Clătiți-i bine și puneți-i la fiert în coajă în suficientă apă.
  • Când furculița pătrunde ușor prin ei (nu trebuie fierți complet), scurgeți apa și lăsați-i să stea în apă rece câteva minute.
  • Curățați apoi cartofii de coajă și tăiați-i în jumătăți (pe cei mai mărișori). Puneți-i într-un bol.
  • Adăugați peste ei uleiul și mirodeniile. Eu am adăugat și puțină făină de porumb, pentru mai multă textură crocantă la exterior, dar este opțional.
  • Masați bine cartofii și așezați-i pe o hârtie de copt în vasul airfryer-ului.
  • Coaceți cartofii la 200 de grade Celsius pentru circa 7-10 minute pe fiecare parte. Lăsați-i la copt până când devin suficient de rumeni și crocanți pentru gustul vostru.

Notă

După ce s-au răcorit, îi puteți mânca! Eu i-am servit cu mămăligă coaptă (tot la airfryer) și cu muștar de casă. Vă las rețeta de muștar AICI
Sunt absolut delicioși! Merg bine și cu murături, cu mujdei sau salată de verdețuri ori legume. Puteți presăra de asemenea peste ei puțină brânză rasă.
Îi puteți folosi și ca garnitură la o friptură de carne sau pește. 

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.