Chiftele dietetice din năut și spanac – fără ulei, fără prăjeală

O sursă excelentă de proteine în post sau în regimul veganilor este năutul. Din boabele crude sau fiert pot fi făcute diverse tipuri de preparate. Foarte bune sunt chiftelele de năut.

Eu am avut mai mult năut fiert la oala cu presiune (cu legume). O parte le-am consumat ca atare sau în salate de verdețuri, iar o parte le-am transformat în chiftele.

Chiftele din naut si spanac - reteta fara ulei

Chiftele din naut si spanac – reteta fara ulei

Am adăugat puțin spanac și leurdă și a ieșit ceva delicios! Pentru a se lega mai bine compoziția am pus câteva linguri de tărâțe de ovăz (acestea pot fi înlocuite cu făină de grâu, făină de năut, fulgi de ovăz sau pâine înmuiată). 

Nu am folosit prăjeală, nici ulei. Le-am copt la air-fryer. Dacă nu aveți un astfel de aparat în casă, puteți să le faceți în cuptorul aragazului. 

Nu vă recomand să le prăjiți în tigaie, deoarece se vor destrăma ușor.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de chiftele de spanac pe care vă recomand să le încercați:

Chiftele de năut și leurdă – super-aromate și crocante!
Chiftele de năut cu crustă de susan
Chiftele vegetale din năut și morcov– o rețetă reușită
Chiftele de năut și ciuperci, de post

Chiftele naut si spanac

Chiftele naut si spanac

Chiftele de naut, spanac, leurda

Chiftele de naut, spanac, leurda

Chiftele de post fara ulei din naut si verdeturi

Chiftele de post fara ulei din naut si verdeturi

Chiftele din naut si verdeturi

Chiftele din naut si verdeturi

Chiftele de post din naut, spanac si leurda

Chiftele de post din naut, spanac si leurda

Chiftele din naut si verdeturi

Chiftele de năut cu spanac - rețetă

Categorie Main Course, Side Dish, Snack

Ingrediente
  

  • 400 g de năut fiert și scurs
  • 80 g de spanac crud
  • 1 pumn de leurdă
  • 5 linguri de tărâțe de ovăz
  • sare, piper, mirodenii după gust

Mod preparare rețetă
 

  • Năutul se pune într-un bol și se pasează cu blenderul până rezultă o pastă. Nu trebuie să fie neapărat foarte fină.
  • Adăugați tărâțele de ovăz, sare, piper și condimente, după gust
  • Frunzele de spanac și leurdă se spală bine și se toacă mărunt. Se adaugă și ele în bol.
  • Amestecați bine compoziția și lăsați-o la odihnit 10-20 de minute, pentru ca tărâțele să mai absoarbă din lichid.
  • Umeziți palmele dacă este nevoie și modelați chiftelele în mărimea dorită. Eu le-am făcut medii și puțin mai bombate, nu plate și subțiri. Am pus și câteva semințe deasupra, pentru textură și aspect.
  • Le-am copt în friteuza cu aer cald (air fryer). Le-am așezat pe hârtie de copt și le-am copt la 180 de grade Celsius câte 10-15 minute pe fiecare parte. Pot fi făcute de asemenea în cuptor.

Notă

Aceste chiftele de năut și spanac pot fi servite imediat, dar sunt bune și reci. După ce stau la frigider câteva ore devin mai ferme. 
Dacă nu vă place spanacul sau leurda, le puteți omite. Folosiți în schimb pătrunjel sau alte legume (rase sau tocate mărunt).

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.