Năutul nu este doar pentru hummus. Din această leguminoasă putem obține chiar și produse de panificație, precum pâine, lipii, clătite, brioșe sau prăjituri. Mai jos vă arăt o rețetă foarte simplă de pâine din năut, pe care vă recomand să […]
Articole despre 'naut'
Pateu de năut rapid, bogat în proteine – rețetă de post gata în 20 de minute!
Acest pateu din năut este gata în câteva minute! Nu se face din boabe de năut, ci din făină de năut. De aceea rețeta este atât de simplă și comodă pentru cei care nu au timpul necesar să fiarbă năutul […]
Cașcaval din năut – rețetă mănăstirească de post
Unii ar putea să critice pe viețuitorii din mănăstiri că au rețete moderne. Însă preparatele lor sunt mult mai sănătoase decât ceea ce găsim prin magazine. Cașcavalul de năut nu trebuie privit neapărat ca pe un surogat al brânzeturilor din […]
Cum să transformi boabele de năut în Nutella – desert fără zahăr, bogat în proteine
Dacă vă place crema de ciocolată tartinabilă gen Nutella, încercați să o înlocuiți cu ceva mult mai sănătos. Propunerea noastră este o cremă făcută din boabe de năut. Da, ați auzit bine! Creatorii de rețete vegane au descoperit numeroase moduri […]
„Telemea” din năut – rețetă de post
Dacă obișnuiți să țineți posturile rânduite de Biserică sau urmați un regim vegetarian, această „telemea” vegană din năut poate fi pe placul vostru. Se prepară foarte simplu. Toate ingredientele se mixează în blender, se fierb puțin, apoi se pun la […]
Ciocolată din năut – desert natural, hrănitor, sănătos (fără zahăr rafinat)
Ciocolata din năut mai este numită de unii „hummus de ciocolată”. Practic, se prepară la fel ca hummus-ul, doar că într-o variantă dulce. Rezultă o ciocolată de casă vegană nu doar delicioasă, ci și sănătoasă. Acesta este de altfel obiectivul […]
Cum să faci maioneză din apa în care ai fiert năutul
Dacă ai nevoie de o maioneză vegană rapidă pentru o rețetă de post, folosește cu încrederea sugestia noastră de maioneză din apa în care a fiert năutul. Este o găselniță senzațională, pe care trebuie să o încerci. DIN CE SE […]
Cum să faci brânză din năut – mai sănătoasă decât tofu
Pentru a face o brânză delicioasă din năut, aveți nevoie doar de 2 ingrediente. Acestea sunt făină de năut și apă. Mai simplu de atât nici nu se poate. Nu aveți nevoie de nici un fel de agent de închegare, […]
„Hummus” din conopidă – alternativă săracă în carbohidrați
Hummus-ul autentic nu este deloc o mâncare nesănătoasă. Se face dintr-o leguminoasă hrănitoare și sățioasă. Atunci de ce ar vrea cineva să facă hummus din conopidă și nu din năut? Datorită carbohidraților. Conopida este considerată un înlocuitor fabulos al cartofului […]
Curry cu năut – rețetă de Jamie Oliver
Curry înseamnă o mâncare din carne, pește sau legume preparat cu un sos puternic aromat. Originea acestui preparat datează dinainte de sosirea britanicilor în subcontinentul indieni în anul 1608. Se presupune că denumirea de „curry” vine din Tamil și înseamnă […]
Tartă de post la tigaie – din făină de năut și legume
Această tartă de post la tigaie, din făină de năut și legume, este atât de delicioasă încât o veți trece cu siguranță la preparatele de post favorite! Oferă proteine și mulți alți nutrienți, regăsiți de altfel în boabele de năut. […]
„Omletă” din făină de năut (fără ouă) – rețetă de post, foarte hrănitoare
Fie că țineți post, fie că sunteți la regim, această omleta din făină de năut este o alegere excelentă! Nu doar că arată la fel ca omleta din ou, ci este ușor asemănătoare și ca gust. O recomandăm nu doar […]
Falafel „românesc” ca la mănăstire – pufos, sănătos (din năut crud!)
Leguminoasele se numără printre alimentele de bază consumate în mănăstiri. Fasolea, soia, lintea, mazărea și năutul sunt surse valoroase de proteine pentru monahi, întrucât aceștia nu consumă carne, decât pește. Năutul este servit nu doar în vremea posturilor, ci pe […]
Secretele unui hummus catifelat, care se topește în gură!
Cu siguranță nu sunteți la prima rețetă de hummus. Acest preparat a devenit atât de îndrăgit în întreaga lume, încât probabil nu este persoană care să nu-l fi gustat vreodată. Dacă ați avut ocazia să vizitați Orientul Mijlociu și să […]
Maioneză din apa din conserva de năut – rețetă revoluționară!
Dacă nu ați crezut până acum în rețetele cu apa de năut care sunt vehiculate pe internet, e timpul să dați acestui ingredient o șansă! Americanii numesc apa de năut „aquafaba”, care înseamnă practic apă de fasole. Este apa în […]