Articole despre 'naut'

„ICRE” de NĂUT – rețetă de post

// Adaugă comentariu

Năutul este fără îndoială cel mai gustos tip de leguminoasă, consumat în mod frecvent de români, mai ales sub formă de pateu sau hummus. Din aceste boabe cărnoase și hrănitoare putem obține un preparat asemănător icrelor de fasole, după cum […]

CHIFTELE de NĂUT cu crustă de SUSAN

// Adaugă comentariu

Aceste chiftele se prepară ușor, sunt practice și versatile. Pot fi servite acasă, reci, pot fi luate la pachet sau la drum. Pot fi ținute și în congelator, pentru a fi gătite la momentul oportun.  Conțin năut, una din cele […]

CHIFTELE vegetale din NĂUT și MORCOV – o rețetă reușită

// 2

Din punct de vedere alimentar, postul nu trebuie să însemne consumul de surogate (șnițel de soia, pateu de soia, crenvuși de soia, iaurt de soia). Acestea sunt o sursă de „hrană” îndoielnică din punct de vedere nutrițional și calitativ. Mai cu […]

Cum se fierbe NĂUTUL

// 7

Năutul este un aliment de bază în perioada posturilor și în regimul vegetarienilor, deoarece este extrem de hrănitor. Conține foarte multe proteine și fibre alimentare, care dau sațietate și reduc senzația de foame, fier, magneziu și vitamina B6, care întăresc […]

Chifteluțe de NĂUT, cu TURMERIC și mult PĂTRUNJEL

// 8

Chiftelele de năut sunt o mâncare inspirată din bucătăria arăbească. Se numesc falafel, și sunt foarte gustoase, moi în interior și crocante la exterior. Rețeta nu este deloc complicată. Năutul este o leguminoasă bogată în proteine, foarte hrănitoare, ideală pentru […]

BOABELE de NĂUT au beneficii COSMETICE fabuloase (rețete)

// Adaugă comentariu

Năutul este o plantă leguminoasă cu o valoare nutritivă senzațională. Conține foarte multe proteine, vitamine din complexul B, calciu, magneziu, fier, potasiu, fosfor și grăsimi sănătoase. Mai mult decât un aliment, năutul este un produs cosmetic natural uimitor. Din boabele […]

Năutul – O Proteină Vegetală

// 2

Năutul  (Cicer arietinum L.) este o cereală antică, originară din Orientului Mijlociu, având o tradiţie de aproape 8.000 de ani. Face parte din aceeaşi familie cu lintea, soia, mazărea şi fasolea. De la scăderea colesterolului şi a zahărului din sânge, până […]