Tartă de post la tigaie – din făină de năut și legume
Această tartă de post la tigaie, din făină de năut și legume, este atât de delicioasă încât o veți trece cu siguranță la preparatele de post favorite!
Oferă proteine și mulți alți nutrienți, regăsiți de altfel în boabele de năut. Nu trebuie să folosiți ouă!
Tartă din făină de năut – rețetă
Nu am folosit cantități exacte la prepararea acestei rețete, deoarece compoziția este ca cea de clătite.
Ingrediente
• apă minerală (apă plată sau lapte vegetal) / water or vegan milk
• făină de năut / chickpea flour
• ardei gras / bell pepper
• roșii / tomatoes
• pătrunjel și mărar verde / green parsley and dill
• fulgi de drojdie inactivă / nutritional yeast
• sare, piper, busuioc, chimen, curry / salt, pepper, basil, carraway, curry
• ulei de măsline / olive oil
Mod de preparare
Am pus apa într-un castron. Am adăugați făină de năut și puțină făină de grâu. Puteți folosi doar făină de năut.
Am pus și câteva linguri de fulgi de drojdie inactivă (sunt opționali, dar au gust de brânză).
Am adăugat și puțin ulei de măsline.
Am amestecat cu un tel. Trebuie să obțineți o compoziție grosuță, ca de clătite.
Am pus sare, piper, busuioc, chimen, pulbere de curry și am amestecat.
Chimenul este cel care dă tartei de năut o aromă specifică, deosebită.
Am spălat jumătate de legătură de mărar și jumătate de legătură de pătrunjel.
Le-am tocat mărunt și le-am adăugat în compoziția tartei.
Am spălat și am tăiat cubulețe mici două felii groase de ardei gras galben/verde și 2-3 felii de roșie.
Am pus puțin ulei de măsline în tigaie. Am adăuga cubulețele de roșii și ardei și le-am călit câteva minute.
Am transferat legumele călite în compoziția de tartă și am amestecat.
Am pus din nou ulei de măsline în tigaia încinsă. Am pus 2 polonice din compoziție și am înclinat tigaia pentru ca aluatul să se distribuie uniform.
Am dat focul la mic și am pus capacul. Am lăsat tarta câteva minute bune, până când s-a rumenit pe fund. Am întors-o ușor cu paleta pe cealaltă parte.
Este gata când s-a rumenit ușor.
Fiindcă am mai avut compoziție, am făcut tarte mai subțiri. Am folosi câte 1 polonic la fiecare tartă. Astfel se coc mai repede.
Ajustați cantitatea în funcție de cât de groasă vreți să fie tarta.
Sugestii de servire
Tarta din făină de năut are un gust bogat. Mirodeniile o fac să iasă în evidență într-un mod plăcut.
Este fragedă și fragilă când este caldă. Dar după ce se răcește devine fermă.
Am tăiat fiecare tartă în patru, apoi în opt, ca pe pizza.
Se poate servi ca atare, sau cu o salată de legume ori de verdețuri, o porție de orez, cartofi, tocăniță etc.
Merge bine și cu iaurt, în zilele în care nu țineți post.
Arată și se comportă ca o omletă mai tare.
Merită să o încercați. Este hrănitoare, sățioasă și sănătoasă.
Poate fi luată și la pachet.
Unde găsiți făină de năut la un preț bun
Făina de năut din magazine este scumpă. Se găsește doar la raioanele cu produse naturiste.
Vă recomandăm să o cumpărați de pe internet. Cei de la „Dried Fruits” au un preț bun. O pungă de 200 de grame costă la ei în jur de 4 lei. O puteți comanda de AICI.
Au deseori reduceri.
Alte rețete cu năut
Făina de năut poate fi folosită în locul făinii obișnuite în diverse preparate, nu doar sărate, ci și dulci.
Este bogată în proteine, fibre, minerale și vitamine.
Persoanele cu intoleranță la gluten o pot utiliza și la pâine, turte, lipii sau focaccia.
Din făina de năut se poate face pate sau hummus rapid. Se combină cu apă, ulei, usturoi și condimente și se fierbe până se îngroașă.
Articole pe aceeași temă
Știați că: făina de năut poate înlocui oul în rețetele de post?
Cum să faci făină de năut în casă și la ce să o folosești
Socca – pâine delicioasă din făină de năut
Biscuiți sănătoși din 2 ingrediente: năut și ovăz!
Iaurt din năut – o rețetă demnă de Premiul Nobel