Biscuiți sănătoși din 2 ingrediente: năut și ovăz!

Biscuiții din magazine sunt plini de aditivi. Oricât ai căuta un sortiment sănătos, nu poți găsi nimic fără sirop de glucoză, grăsimi nesănătoase, arome, coloranți, conservanți și alte E-uri nocive.

Vestea bună este că poți face în casă câteva tăvi de biscuiți sănătoși.

Biscuiti din ovaz si naut

Biscuiti din ovaz si naut: Azerbaijan stockers – www.freepik.com

Dacă ești mai fan biscuiți și obișnuiești să ronțăi des crackers, încearcă rețeta de mai jos. Conține doar 2 ingrediente, și nici unul din ele nu este făină, zahăr sau grăsimi.

Pare incredibil, dar veți vedea că acești biscuiți sunt foarte reușiți. Cele două ingrediente sunt pasta de năut – cunoscută sub numele de „hummus” și fulgii de ovăz măcinați.

Biscuiți sănătoși din 2 ingrediente – rețetă

Puteți cumpăra năut uscat din magazine, pe care îl fierbeți și apoi îl pasați și să îl amestecați cu celelalte ingrediente specifice hummusului, precum pastă de susan (tahini), suc de lămâie, usturoi și ulei de măsline. Aveți posibilitatea să puneți diverse mirodenii în el.

Sau puteți folosi hummus gata preparat din magazine, dacă puteți găsi un sortiment natural.

Citește și – Biscuiți uscați din 2 ingrediente: banane și semințe de chia

În ceea ce privește fulgii de ovăz, fie îi dați prin robot și îi transformați în pulbere, fie cumpărați făină de ovăz de la magazinele naturiste.

Ingrediente

  • 1 cană de năut (240 g)
  • 100 g de fulgi de ovăz măcinați

Mod de preparare

Puneți pasta de năut într-un bol încăpător. Adăugați ovăzul măcinat și amestecați cu o furculiță.

Trebuie să obțineți un aluat omogen, maleabil.

Dacă aluatul este prea lipicios, mai adăugați ovăz. Dacă este prea vârtos, adăugați puțină apă.

Pentru a preveni lipirea aluatului de sucitor, așezați-l între două hârtii de copt: una dedesubt și una deasupra.

Treceți cu sucitorul peste aluat și întindeți-l într-o foaie subțirică. Dacă vreți ca biscuiții să fie mai moi, faceți foaia mai groasă.

Citește și – Biscuiți din ovăz, morcov și măr – fără făină și zahăr

Acum, puteți da biscuiților orice formă doriți. Fie folosiți o formă rotundă, fie îi tăiați fâșii, fie pătrățele, fie romburi.

Așezați biscuiții formați în tava cuptorului pe care ați tapetat-o înainte cu hârtie de copt.

Înțepați-i cu furculița și presărați peste ei sare, semințe de susan, semințe de in sau de floarea-soarelui.

Presați semințele ușor cu degetele pentru a intra în aluat.

Sugestii

Puteți adăuga în aluat și alte ingrediente, precum stafide, merișoare, afine uscate etc.

Dacă vă plac biscuiții picanți, adăugați puțin sos iute în hummus înainte de a-l combina cu ovăzul. Dacă vreți ca biscuiții să fie dulci, puneți puțin zahăr.

Introduceți tava în cuptorul încins la 160 de grade Celsius. Durata de coacere a biscuiților depinde de grosimea lor. Poate dura în jur de 20-25 de minute.

Verificați după un sfert de oră să vedeți cum se prezintă. Este posibil să se coacă mult mai repede.

Sunt gata când s-au întărit. Nu își vor schimba culoarea prea mult, din cauză că atât humusul cât și ovăzul au o nuanță neutră.

Nu trebuie să se rumenească, mai ales dacă sunt subțiri.

Acești biscuiți pot fi serviți ca atare, sau îi puteți înmuia într-un sos sănătos, precum guacamole sau tzatiki.

Păstrați-i în caserole închise cu capac, pentru a-și menține textura crocantă.

Biscuiții din năut și ovăz sunt foarte hrănitori și satisfăcători. Pot ține chiar de foame, dat fiind că au un conținut ridicat de proteine și fibre.

Citește și – Biscuiți pentru bebeluși, fără zahăr (2 rețete)

Sursă articol: How to Cook Smarter, Homemade Crackers (made with just 2 ingredients!): https://www.youtube.com/watch?v=eCQbNDupXtQ

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.