BISCUIȚI din OVĂZ, MORCOV și MĂR – fără făină și zahăr

Acești biscuiți se prepară doar din cereale, fructe și legume. Nu conțin făină de grâu rafinată, ceea ce îi face potriviți pentru persoanele care suferă de intoleranță la gluten sau boala celiacă.

Totodată, nu conțin zahăr, de aceea pot fi consumați și de cei care au probleme cu greutatea corporală sau suferă de diabet.

Biscuiti cu morcov si ovaz

Aluatul este îndulcit în mod natural cu banane, dar și cu sirop de arțar. Am specificat în lista ingredientelor că acesta din urmă poate fi înlocuit cu pastă de curmale – găsiți rețeta în acest articol.

Biscuiții cu morcov și ovăz pot fi serviți la micul-dejun cu o ceașcă de cafea sau ceai, pot fi mâncați între mese, ca gustare sau pot fi luați la pachet. Pot fi dați și copiilor, în locul altor roințăieli nesănătoase din comerț.

___________________________

Biscuiți cu morcov, banană și ovăz – rețetă

Ingrediente

• 2 morcovi
• 1 măr
• 2 banane
• 2 căni de fulgi de ovăz
• 2 lingurițe de scorțișoară
• 1 linguriță de pudră de ghimbir
• 1 praf de sare
• 2 linguri de unt de arahide
• 2 linguri de sirop de arțar (sau pastă de curmale)
• 1 lingură de ulei de cocos (sau alt ulei)

Preparare

Întrucât compoziția de biscuiți se prepară repede, aprindeți cuptorul să se preîncălzească, la 180 de grade Celsius. Pregătiți și tava în care veți coace biscuiții, tapetând-o cu hârtie de copt.

Curățați morcovii și mărul de coajă și dați-le pe răzătoarea mare, într-un bol încăpător. Adăugați fulgii de ovăz, sarea și mirodeniile și amestecați.

În alt vas, puneți bananele rupte bucăți și pasați-le cu furculița până se fac pastă. Adăugați untul de arahide, siropul de arțar/pasta de curmale și uleiul. Amestecați și puneți această compoziție peste compoziția de morcov și măr de mai sus.

Amestecați ușor cu o paletă, până la deplina incorporare a ingredientelor. Trebuie să obțineți o compoziție umedă, dar care nu curge. Dacă este prea moale, mai adăugați fulgi de ovăz măcinați.

Luați din compoziție cu o lingură și modelați-o ușor în palme pentru a-i da o formă rotundă (sau ovală). Astfel procedând cu toată compoziția, așezați biscuiții în tavă. La final, aplatizați biscuiții cu dosul unei linguri și retușați unde este cazul.

Introduceți tava în cuptorul încins și coaceți biscuiții aproximativ 14-15 minute, sau până când se coc și devin ușor aurii la suprafață.

Lăsați-i să se răcească de tot în tavă, apoi îi puteți scoate și transfera în caserole. Pot fi păstrați la temperatura camerei sau în frigider (pentru o textură mai crocantă).

___________________________

Sursă: Desire to eat, Carrot apple banana oat cookies: http://desiretoeat.com/carrot-apple-banana-oat-cookies/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.