Biscuiți „populari” cu ovăz – fără zahăr și fără ulei rafinat
Dacă vă plac biscuiții și cumpărați deseori din comerț, vă propun să încercați o rețetă simplă. Biscuiții „populari” sau „obișnuiți” se fac foarte ușor în casă.
Otilia Dumitrescu a postat recent o astfel de rețetă. Am încercat-o și eu, dar am făcut unele modificări. Am fost mulțumită de rezultat.
Acești biscuiți au o textură crocantă, așa cum îmi plac mie. Sunt deseobit de aromați, datorită mirodeniilor pe care le-am adăugat.
Pentru a crește conținutul de fibre, am pus și fulgi de ovăz, dar nu sunt obligatorii.
Dacă nu aveți tahini, puteți completa tot cu lapte de cocos. Acest tip de lapte este bogat în grăsime și înlocuiește uleiul rafinat în această rețetă.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți, pe care vă recomand să le încercați:
Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu
Biscuiți sărați din ovăz – textură crocantă
Biscuiți crocanți din nuci, semințe și ovăz – rețetă fără ulei
Biscuiți din făină de hrișcă și cacao (fără gluten)
Biscuiți „populari" cu ovăz - fără zahăr
Ingrediente
- 150 g de făină albă de grâu
- 50 g de fulgi de ovăz
- 90 g de lapte de cocos (partea solidă de deasupra)
- 50 g de tahini
- stevia, după gust
- 15 picături de stevia lichidă (sau alt îndulcitor, după gust)
- pudră de anason, scorțișoară, ghimbir
- 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
Mod preparare rețetă
- Puneți făina de grâu într-un bol. Adăugați fulgii de ovăz măcinați grosier (i-am pulsat de 2-3 ori în râșnița electrică de cafea).
- Adăugați și celelalte ingrediente uscate: bicarbonatul de sodiu și mirodeniile. Amestecați bine cu un tel.
- Încălziți puțin laptele de cocos cu tahini și turnați amestecul peste ingredientele uscate. Amestecați totul foarte bine. Eu am omogenizat aluatul cu mâna.
- Lăsați aluatul în repaos pentru 30 de minute, cât să se umfle ovăzul și să mai asoarbă din lichid.
- Împărțiți aluatul în două bucăți. Întindeți fiecare bucată într-o foaie subțire, direct pe masă. Tăiați foaia în pătrate și înțepați fiecare pătrat cu furculița, pentru a da biscuiților acel model clasic.
- Transferați biscuiții în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt.
- Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius, timp de 10-12 minute. Stați cu ochii pe ei, deoarece se ard repede. Nu îi lăsați să se rumenească de tot, deoarece vor avea gust de ars. Trebuie doar să se usuce. Eu i-am lăsat prea mult și cei de pe margine s-au rumenit prea tare.