Biscuiți din făină de hrișcă și cacao (fără gluten)

Aceasta este una din cele mai simple rețete de biscuiți de casă, făcuți dintr-un tip de făină specială. Este vorba despre făina de hrișcă.

Dacă aveți intoleranță la gluten sau probleme cu digerarea făinurilor din cereale, vă sugerăm să încercați această rețetă.

Biscuiti din faina de hrisca si cacao (fara gluten)

Biscuiti din faina de hrisca si cacao (fara gluten)

Făina de hrișcă este pretențioasă la gătit, însă formula de mai jos este perfectă.

Nici nu veți simți gustul ei. Acești biscuiți nu sunt cu nimic mai prejos ca biscuiții preparați din făină obișnuită.

Îi puteți servi ca desert sau ca gustare. Într-un sfert de oră sunt făcuți și copți! Vor fi cu siguranță și pe placul copiilor, deoarece au gust de ciocolată.

Pentru copii este totuși mai potrivit să folosiți pudră de roșcove (carob) în locul pudrei de cacao. Aceasta nu conține cofeină și este mai bogată în fibre și minerale. Are de asemenea un gust mai dulce.

Biscuiți din făină de hrișcă și cacao – rețetă

Durată totală de preparare: 16 minute
Nr. de porții: 24 de biscuiți

Ingrediente

  • 180 g de făină de hrișcă
  • 50-70 g de zahăr
  • 30 g de pudră de cacao
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 120 ml de apă
  • 4 linguri de ulei

Ingrediente opționale

  • 3 linguri de chipsuri de ciocolată sau stafide
  • ½ linguriță de esență de rom
  • ½ linguriță de esență de vanilie
  • ¼ linguriță de scorțișoară

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt.

Puneți toate ingredientele uscate într-un bol. Amestecați bine cu un tel. Adăugați apoi apa și uleiul. Incorporați la final aromele, bucățile de ciocolată sau stafidele.

Compoziția va fi groasă și lipicioasă. Pentru a o putea modela, vă sfătuim să umeziți palmele cu ulei.

Biscuiti de hrisca si cacao

Biscuiti de hrisca si cacao

Luați câte o linguriță de compoziție și modelați-o în palme sub formă de bilă. Așezați-o în tavă și aplatizați-o puțin cu degetele.

Introduceți tava în cuptor și lăsați biscuiții să stea circa 10-11 minute. Sunt gata când suprafața este uscată și are crăpături. Nu îi lăsați mai mult deoarece se vor usca prea tare.

Lăsați-i să se răcorească, apoi îi puteți transfera într-un bol sau într-o caserolă. 

Biscuiti din hrisca si cacao

Biscuiti din hrisca si cacao

Se păstrează la frigider. Dacă sunt ținuți la rece rezistă o săptămână. Îi puteți pune și în congelator, unde vor sta foarte bine până la 6 luni.

Informații nutriționale

Dacă faceți 24 de biscuiți după rețeta de mai sus (cu 100 g de zahăr, dar nouă ni s-a părut prea dulce), un biscuite are:

  • 79 de calorii
  • 3 g de grăsimi
  • 12 g de carbohidrați
  • 6 g de zaharuri
  • 1 g de proteine
  • 1 g de fibre

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți fără gluten:

Biscuiți de post fără foc – din 3 ingrediente
Biscuiți crocanți cu ciocolată și nucă, fără zahăr și făină (keto)
Biscuiți din hrișcă, ovăz și mere (fără zahăr și gluten)
Biscuiți cu cacao fără coacere, fără zahăr și gluten
Biscuiți din hrișcă și semințe de dovleac fără zahăr și gluten (pentru dieta anti-candidă)
Biscuiți de post din 2 ingrediente (fără zahăr, făină sau ulei)

Sursă articol: Camilla, Vegan chocolate buckwheat cookies (easy, gluten-free), Power Hungry: https://www.powerhungry.com/2021/10/14/vegan-chocolate-buckwheat-cookies/#mv-creation-818-jtr

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.