Biscuiți crocanți din nuci, semințe și ovăz – rețetă fără ulei

Acești biscuiți crocanți din nuci, semințe și ovăz se fac foarte rapid. Trebuie doar să mixați ingredientele într-un robot.

Nu conțin făină de grâu, nici ulei. Sunt hrănitori și sățioși.

Biscuiți crocanți din nuci, semințe și ovăz - rețetă fără ulei

Biscuiți crocanți din nuci, semințe și ovăz – rețetă fără ulei

Îi recomandăm celor care țin post sau urmează un regim vegetarian. Pot fi incluși și în dieta celor care au intoleranță la gluten dacă ovăzul folosit nu a fost contaminat cu alte cereale. Acest lucru este precizat de obicei pe etichetă.

Aveți libertate maximă să folosiți orice fel de semințe sau nuci vă plac, fie un singur tip, fie o combinație.

Eu am folosit un amestec de nuci, semințe de dovleac, semințe de floarea-soarelui, semințe de in și semințe de susan.

Puteți de asemenea adăuga diverse arome sau mirodenii, precum curry, turmeric, boia de ardei. Depinde de gustul final dorit.

Crackers din semințe și ovăz – rețetă

Ingrediente

  • 200 g de fulgi de ovăz
  • 135 g de semințe și nuci
  • 1 linguriță de tahini
  • 10 linguri de apă
  • ½ linguriță de sare
  • ¼ linguriăță de oregano și busuioc

Mod de preparare

Sunt două variante de a prepara compoziția acestor crackerși. Fie amestecați toate ingredientele într-un blender până se transformă într-o masă, fie le măcinați pe rând sub formă de pulbere.

Eu am ales a doua variantă și am folosit râșnița electrică de cafea. Am măcinat mai întâi fulgii de ovăz, apoi semințele.

Le-am pus într-un bol și am adăugat tahini, sarea și mirodeniile. Apa am pus-o treptat, pentru a ajusta consistența aluatului.

Acesta nu trebuie să se lipească de mâini. Puneți-l între două hârtii de copt și întindeți-l cu sucitorul într-o foaie subțire.

Tăiați aluatul cu un cuțit în forme pătrate sau decupați-l cu o formă rotundă. Eu am modelat aluatul în biluțe și le-am aplatizat manual într-o formă rotundă. Dacă se lipesc de mâini, umeziți palmele.

Biscuiti crocanti din nuci, seminte si ovaz

Biscuiti crocanti din nuci, seminte si ovaz

Așezați biscuiții formați în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Dați tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 15-20 de minute.

Stați cu ochii pe ei să nu îi ardeți. Fiind subțiri, se vor rumeni repede pe margini. După ce se răcesc se mai întăresc și devin crocanți.

Acești crackerși pot fi mâncați ca atare, în locul altor ronțăieli. Sau îi puteți consuma în loc de pâine. Sunt buni și pentru tartine.

Biscuiti crocanti din nuci, seminte si ovaz

Biscuiti crocanti din nuci, seminte si ovaz

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete asemănătoare pe care le puteți încerca:

Biscuiți crocanți din hrișcă – fără făină, fără gluten
Biscuiți din ovăz și semințe de dovleac (fără gluten)
Biscuiți de post cu semințe, fără ulei – foarte satiosi, pot inlocui painea
Felii uscate din ovăz și semințe – pot înlocui pâinea în dieta fără gluten
Înlocuitor de pâine, din semințe de in și ceapă – doar 2 ingrediente

Sursă de inspirație pentru această rețetă: Raveen Taurani, Easy vegan & gluten free crackers: https://www.youtube.com/watch?v=x9Kvppk02xY&ab_channel=RaveenaTaurani

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]