Biscuiți din ovăz și semințe de dovleac (fără gluten)

Acești biscuiți din ovăz și semințe de dovleac sunt gustarea ideală pentru adulți și copii deopotrivă.

Sunt bogați în fibre, proteine, vitamine și minerale. Înlocuiesc ronțăielile nesănătoase din comerț și țin de foame mai mult timp.

Biscuiti din ovaz si seminte de dovleac - fara gluten

Biscuiti din ovaz si seminte de dovleac – fara gluten: Azerbaijan stockers

Spre deosebire de biscuiții sau crackerșii din magazine, aceștia făcuți în casă nu au atât de multe calorii și grăsimi saturate. De fapt, nu conțin deloc ulei. Se fac din ingrediente naturale și hrănitoare.

Biscuiți din ovăz și semințe de dovleac – rețetă

Ingrediente

  • 45 g de fulgi de ovăz
  • 75 g de semințe de dovleac
  • 50 ml de apă
  • ½ linguriță de praf de copt
  • ¼ linguriță de sare

Mod de preparare

Priimul pas este să mărunțiți bine fulgii de ovăz și semințele de dovleac. Puteți folosi în acest sens un mini-tocător/robot de bucătărie sau râșnița electrică de cafea.

Puneți pudra obținută din ingredientele măcinate într-un bol. Adăugați apa și amestecați cu o lingură, apoi dacă este nevoie, cu mâna.

Trebuie să obțineți o compoziție groasă și legată. Aceasta se pune o hârtie de copt și deasupra ei se așează o altă hârtie de copt.

Se întinde cu sucitorul într-o foaie de circa 2-3 cm. Dacă foaia este mai subțire, biscuiții vor ieși mai crocanți.

Desprindeți foaia de deasupra și porționați aluatul în pătrate cu cuțitul. Înțepați fiecare biscuite cu o furculiță sau cu o scobitoare din loc în loc.

Transferați hârtia cu biscuiții tăiați în tava cuptorului. Coaceți-i preț de 15-20 de minute în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius.

După ce s-au răcit puțin, se desfac ușor. Sunt crocanți și plini de sățioși.  

Constituie o sursă excelentă de energie între mese pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Pot fi incluși în dieta celor care au intoleranță la gluten, precum și în dieta vegetariană.

Dacă vreți, puteți adăuga în compoziție diverse condimente sau mirodenii. Biscuiții pot fi făcuți dulci dacă adăugați un îndulcitor pe care îl tolerați.

Fulgii de ovăz și semințele de dovleac sunt bogate în fibre, proteine, grăsimi sănătoase și antioxidanți.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți din ovăz și semințe sau biscuiți fără gluten:

Biscuiți dulci din 2 ingrediente (fără zahăr, făină sau ulei)
Biscuiți din făină de hrișcă și cacao (fără gluten)
Biscuiți de post cu semințe, fără ulei – foarte satiosi, pot inlocui painea
Biscuiți uscați pentru diabetici (fără făină)

Sursă rețetă: Driedfruits, Crakers din ovăz și semințe de dovleac: https://driedfruits.ro/blog/retete-driedfruits/crackers-din-ovaz-si-seminte-de-dovleac

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.