Biscuiți dulci din 2 ingrediente (fără zahăr, făină sau ulei)

Acești biscuiți se fac doar din 2 ingrediente. Nu conțin nici un gram de făină, zahăr sau ulei.

Nu au nici ouă sau produse lactate. Compoziția constă doar din fructe. Sunteți curioși să aflați care sunt?

Biscuiti dulci din 2 ingrediente fara zahar, faina sau ulei

Imagine cu titlu sugestiv: Biscuiti dulci din 2 ingrediente fara zahar, faina sau ulei: Yvonne Esperanza

Biscuiți dulci din 2 ingrediente – rețetă

Ingrediente

  • 200 g de migdale (alte oleaginoase sau semințe)
  • 1 măr mare (300 g)

Mod de preparare

Autoarea rețetei a folosit migdale crude cu tot cu coajă. Pentru ca biscuiții să iasă mai crocanți și să aibă un gust mai aromat și intens, este recomandat să prăjiți puțin migdalele înainte.

Puneți-le într-o tigaie la foc mic și amestecați des, să se rumenească uniform. După ce s-au rumenit frumos, se pun într-un mini-robot/mini-tocător și se macină fin. Migdalele transformate în făină se toarnă într-un bol.

Dacă mărul este bio, nestropit, lăsați și coaja pe el. Tăiați-l în două, scoateți cotorul și semințele, apoi tăiați-l cuburi.

Măcinați-l și pe el în robot, până se mărunțește. Nu trebuie să-l faceți piure. O altă variantă ar fi să îl dați prin răzătoarea cu găuri mari.

Puneți mărul mărunțit peste migdalele măcinate. Amestecați bine cu o lingură, până când compoziția devine omogenă. Va fi umedă și sfărâmicioasă.

Gustați-o. De considerați că trebuie să fie mai dulce, puteți adăuga puțină scorțișoară sau un îndulcitor fără calorii, precum stevia sau eritritol.

Autoarea rețetei a pus compoziția într-o tavă de silicon cu forme de gogoși. A uns orificiile cu puțin ulei, ca să nu se prindă. A presat bine și după ce compoziția a luat formă de gogoși, le-a scos din tavă și le-a așezat în tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt.

Voi puteți modela compoziția sub formă de bile, cu palmele umezite cu apă sau ulei. Strângeți bine compoziția.

Așezați bilele pe tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Aplatizați-le ușor cu degetele sau cu o furculiță.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Biscuiții trebuie să stea circa 20-35 de minute. Sunt gata când s-au uscat puțin. Atenție să nu-i ardeți.

Biscuiții sunt fragezi, sfărâmicioși și texturați. Satisfac apetitul de dulce, dar sunt și sățioși. Pot fi serviți în loc de gustare sau la masă, cu un pahar de iaurt, ceai sau cafea.

Nu exagerați cu acești biscuiți dacă țineți cură de slăbire. Țineți cont de faptul că migdalele au multe calorii.

Îi recomandăm persoanelor care au intoleranță la gluten, diabeticilor și copiilor.

Note și sugestii

Migdalele pot fi înlocuite cu orice alt tip de fructe oleaginoase, precum nuci, alune, arahide.

Sau puteți folosi semințe de floarea-soarelui (nesărate), prăjite și măcinate. Aceste variante sunt mai ieftine decât migdalele.

De asemenea, merele pot fi înlocuite cu banane, pere, piersici sau alte fructe. Ajustați cantitatea de migdale măcinate, astfel încât compoziția să nu fie prea zemoasă sau prea uscată.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți fără zahăr și făină:

Biscuiți cu morcov și stafide – fără foc, fără zahăr, fără făină
Biscuiți de post fără foc – din 3 ingrediente
Fursecuri fără gluten și zahăr – din mere si cocos

Sursă articol: Kochen Familie Cool, Fără gluten, Biscuiti deliciosi cu 2 ingrediente: https://www.youtube.com/watch?v=koFrCfnAhbI&ab_channel=KochenFamilieCool

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.