Biscuiți crocanți cu ovăz, năut și nuci – rețetă de post fără zahăr și făină de grâu

Îmi place cum au ieșit acești biscuiți cu ovăz, deoarece au o textură crocantă, nu gumoasă. Adaosul de făină de năut face diferența.  

Vă recomand să îi încercați. Se prepară foarte simplu și rapid. La finalul articolului veți găsi și câteva sugestii privind înlocuirea ingredientelor cu altele. 

Biscuiti de post crocanti - fara zahar si faina de grau

Biscuiti de post crocanti – fara zahar si faina de grau

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți crocanți fără zahăr și făină:

Biscuiți crocanți din ovăz, doar 2 ingrediente – fără zahăr, gluten, ouă, lactoză
Biscuiți crocanți din nuci, semințe și ovăz – rețetă fără ulei
Biscuiți crocanți din SEMINȚE, fără făină, fără ulei și fără zahăr
Biscuiți sărați din ovăz – textură crocantă
Crackers (biscuiți uscați) din mălai și semințe – mai buni decât cei din magazin!

Biscuiti crocanti fara zahar

Biscuiti crocanti fara zahar

Biscuiti crocanti la air fryer

Biscuiti crocanti la air fryer

Biscuiti crocanti din ovaz si naut

Biscuiti crocanti din ovaz si naut

Fursecuri crocante

Fursecuri crocante

Biscuiti crocanti

Biscuiti crocanti

Fursecuri crocante

Biscuiți cu ovăz, năut și nuci - rețetă

Categorie Snack

Ingrediente
  

  • 200 g de fulgi de ovăz măcinați fin
  • 4 linguri de făină de năut
  • 100 g de nuci
  • 30 g de ulei
  • 1 lingură de miere
  • 70-100 ml de apă
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1/4 linguriță de sare

Mod preparare rețetă
 

  • Măcinați fulgii de ovăz și nucile până se fac făină. Puneți-le într-un bol.
  • Adăugați făina de năut, scorțișoara și sarea și amestecați.
  • Adăugați uleiul, mierea și apa și amestecați bine, cu mâna. Apa se adaugă treptat, până rezultă un aluat elastic și modelabil.
  • Puteți întinde aluatul într-o foaie pentru a-l decupa cu anumite forme dacă doriți. Eu am modelați aluatul cu mâna în fursecuri rotunde. Le-am făcut biluțe și le-am aplatizat cu palmele. Le-am făcut subțiri, ca să iasă mai crocante.
  • Fursecurile modelate se pun în tava întinsă a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt. Eu le-am uns cu puțin magiun fără zahăr, desfăcut cu puțină apă. Însă acest pas este opțional.
  • Se coc în cuptorul preîncălzit la 160 de grade Celsius pentru 25-30 de minute, sau până când se usucă și se sumenesc puțin. Aveți grijă să nu le ardeți.

Notă

Există mai multe alternative la ingredientele folosite în această rețetă:
- Nucile pot fi înlocuite cu migdale, alune sau arahide.
- Făina de năut poate fi înlocuită cu făină de orez, făină de hrișcă sau făină de porumb fină.
- Mierea poate fi înlocuită cu pastă de curmale sau stafide sau cu alt sirop dulce.
În compoziția acestor biscuiți se pot adăuga și alte mirodenii sau arome, precum ghimbir, cardamom, scorțișoară, vanilie, rom, lămâie, etc. 
Fursecurile pot fi coapte și în friteuza cu aer cald (air fryer). Ies la fel de buni.
Sursă rețetă: Cookie from Lara, Biscuiți dietetici cu ghimbir și fulgi de ovăz: https://www.youtube.com/watch?v=-Pktex5ZFH0&ab_channel=CookiesfromLara

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.