Crackers (biscuiți uscați) din mălai și semințe – mai buni decât cei din magazin!
Acești crackersi (biscuiți uscați) sunt mai buni decât opțiunile din magazine. Aceia au grăsimi nesănătoase (gen ulei de palmier), multă sare și alți aditivi.
Biscuiții pot fi făcuți foarte ușor acasă, din câteva ingrediente simple. În rețeta de mai jos se folosește făină de porumb (mălai), un amestec de semințe, puțin ulei de măsline și apă. Atât!
Crackersii rezultați pot fi serviți ca atare, pe post de gustare în locul altor ronțăieli. Însă îi puteți consuma și în loc de pâine, cu diverse preparate (sosuri, paste tartinabile, salate, ciobe, tocănițe).
Sunt potriviți pentru dieta celor care suferă de boala celiacă sau au intoleranță la gluten.
Cuprins
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de crackersi făcuți în casă pe care vă recomand să îi încercați:
Crackers fără gluten – cu nuci și rozmarin
Crackers din dovleac și semințe – de post, fără gluten
Crackers cu semințe (biscuiți crocanți), fără făină – înlocuitor pentru pâine
Biscuiți crocanți din nuci, semințe și ovăz – rețetă fără ulei
Crackers din făină de porumb și semințe - rețetă
Ingrediente
- 1 cană de făină de porumb (fină)
- 1 lingură de semințe de chia
- 1 lingură de semințe de in măcinate
- 1 lingură de semințe de susan
- 3 lingurițe de ulei de măsline
- 1 praf de sare
- 1 cană de apă călduță
Mod preparare rețetă
- Puneți toate semințele într-un bol. Adăugați făina de porumb, sarea și uleiul. Turnați apa și amestecați totul foarte bine.
- Compoziția este moale și nu poate fi modelată ca un aluat.
- Se toarnă pe o hârtie de copt (mare cât tava cuptorului) și se întinde cu un cuțit lat sau cu o paletă. Distribuiți compoziția într-un strat subțire, cât mai uniform.
- Dați tava în cuptor la 180 de grade Celsius pentru circa 5 minute. Scoateți tava și tăiați foaia de aluat în forme de biscuiți. Eu i-am tăiat în pătrățele mici.
- Dați din nou tava în cuptor și lăsați biscuiții circa 20 de minute, sau până se usucă și devin crocanți. Stați cu ochii pe ei să nu îi ardeți.
- După se scoate tava din cuptor, biscuiții se varsă pe tocătorul de lemn sau pe o farfurie și se lasă la răcit complet. Veți vedea că sunt mai crocanți după ce se răcesc.
- Puteți păstra acești biscuiți într-o pungă de hârtie, ca să rămână crocanți.