Crackers din dovleac și semințe – de post, fără gluten

Suntem în sezonul dovleacului și rețetele cu acest ingredient abundă.

O sugestie inedită este fă faceți crackers din dovleac și semințe. Fără făină de grâu, fără drojdie, fără ulei.

Crackers din dovleac si semințe - de post, fara gluten

Imagine sugestiva: crackers din dovleac si semințe – de post, fara gluten: Azerbaijan-stockers

Biscuiții aceștia subțiri sunt crocanți, gustoși și sănătoși.

Pot fi ronțăiți ca atare între mese sau pot fi luați la pachet la serviciu, la școală sau în călătorie.

Crackers din dovleac – rețetă

Ingrediente

• 1 cană de dovleac fiert și pasat / 1 cup pumpkin puree
• 2 căni de făină de ovăz, năut sau hrișcă / 2 cups oat flour, chickpea or buckwheat flour
• 4 linguri de semințe de susan / 4 tablespoons sesame seeds
• 2 lingurițe de oregano / 2 teaspoons dry oregano
• 1 linguriță de sare / 1 teaspoon salt

Mod de preparare

Dovleacul folosit la această rețetă poate să fie fiert în apă, fiert la aburi sau copt în cuptor.

Pasați-l cu blenderul sau cu furculița, până se face piure. Puneți-l într-un bol. Adăugați sarea, oregano și treptat făina.

Amestecați la început cu furculița, apoi mutați compoziția pe masa de lucru. Adăugați făina și incorporați-o cu mâinile. Lăsați aluatul obținut în repaos pentru 20 de minute.

Așezați-l apoi pe o hârtie de copt. Întindeți-l puțin cu degetele. Deasupra puneți 2 linguri de semințe de susan și distribuiți-le cu mâna pe toată suprafața.

Acoperiți aluatul cu o altă hârtie de copt. Întindeți aluatul cu sucitorul într-o foaie medie.

Desprindeți hârtia de copt și răsturnați foaia. Presărați restul de semințe de susan și distribuiți-le uniform.

Așezați din nou hârtia de copt și întindeți în continuare foaia până la grosimea dorită a biscuiților.

Tăiați foaia de aluat cu cuțitul în pătrate, dreptungiuri sau triunghiuri. Înțepați fiecare biscuite cu furculița pe toată suprafața. Mutați foaia de copt cu tot cu biscuiți în tava cuptorului.

Precîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Dați tava în cuptor și coaceți biscuiții timp de 20 de minute.

Sunt gata când s-au uscat și au devenit ușor rumeni. Puteți servi acești crakerși cu diverse sosuri, tocănițe, salate sau chiar cu ciorbe.

Note și sugestii

Folosiți o făină fără gluten dacă aveți boala celiacă sau intoleranță la proteina din grâu.

Cele mai bune alegeri sunt făina de ovăz, făina de năut și făina de hrișcă. Dacă nu aveți restricție la gluten, putem folosi făină de grâu.

Dacă nu vă place deloc gustul dovleacului, îl puteți înlocui cu cartofi dulci sau morcov. Aceștia se fierb, se pasează și se folosesc la fel ca dovleacul în rețetă.

Peste crackers puteți presăra și alte semințe, precum semințe de dovleac, de in, de cânepă sau de floarea-soarelui.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu dovleac pe care să le încercați cu proxima ocazie:

Suc de dovleac cu turmeric, scorțișoară și ghimbir
Fursecuri rapide din ovăz și dovleac – fără zahăr și gluten
Clătite cu dovleac, fără zahăr și făină
Tartă de post cu dovleac, fără coacere în cuptor
Salată de dovleac – ajută la scăderea colesterolului și greutății corporale

Gluten-free vegan pumpkin crackers – recipe in english

Mash the cooked pumpkin. Mix it with the salt and the oregano. Add the flour gradualy and incorporate it with a fork.

Then use your hands to fold in all the flour. Let the dough rest for 20 minutes.

Place the dough in between two parchment paper and roll it into a thin sheet. Before that, sprinkle half of the sesame seeds on the surface of the dough. Spread the sheet and then flip it over and sprinkle the rest of the seeds.

Spread the sheet once more, until you reach the desired thickness of the dough.

Cut it into square shapes. Pierce each cracker with a fork. Transfer the dough with the parchment paper on the bottom into the oven tray.

Bake the pumpkin crackers at 200 C for 20 minutes.  

Sursă articol: Recetas de Gri, Crackers, gluten-free, yeas-free, vegan and healthy: https://www.youtube.com/watch?v=iovdwfeN6xA&ab_channel=RecetasdeGri

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.