Crackers cu SEMINȚE (biscuiți crocanți), fără făină – înlocuitor pentru pâine

Crackers este denumirea în engleză dată unor biscuiți subțiri, crocanți, promovați ca un produs dietetic și sănătos. Variantele cu diferite tipuri de semințe și cereale sunt mai hrănitoare și sățioase.

În compoziția lor se pot adăuga diverse mirodenii, plante aromatice, suc de roșii, măsline, brânză, verdețuri, legume rase etc.

Crackers de casa – reteta

Cel mai adesea sunt folosiți ca înlocuitor pentru pâine de persoanele care țin regim sau cură de slăbire. Pot fi serviți ca atare sau unși cu felurite pateuri sau creme/paste tartinabile (unt, gem, unt de arahide, cremă de ciocolată, hummus, pesto etc). pot fi folosiți la prepararea de tartine dietetice.

Cei din comerț conțin conservanți, emulgatori, amidon, uleiuri hidrogenate și cantități mari de zahăr, sare sau arome artificiale.

Din dorința de a evita cât mai mult produsele din magazine bogate în E-uri, autorii de rețete au descoperite căi simple prin care le putem prepara singuri în casă.

Rețeta de crackers de casă pe care o prezentăm mai jos sunt 100% naturali. Nu conțin zahăr sau conservanți, măcar făină rafinată (gluten). Se prepară doar din semințe.

Trebuie doar să aveți răbdare să se usuce bine în cuptor. Dacă aveți un deshidrator, îl puteți folosi în locul cuptorului.

______________________________

Crackers din semințe – rețetă

Ingrediente

• 1 cană de semințe de in
• ¼ cană de semințe de susan
• 3 linguri de semințe de chia
• 3 linguri de semințe de cânepă
• 1 linguriță de semințe de chimen
• 1 linguriță de pudră de ceapă
• 1 linguriță de pudră de usturoi
• 1 linguriță de sare fină
• ½ linguriță de piper măcinat

Preparare

Aprindeți cuptorul la 93 de grade Celsius. Așterneți tava cuptorului cu o hârtie de copt.

Puneți semințele de in și pe cele de chia la înmuiat într-un bol cu 1 cană de apă. Acoperiți vasul și lăsați-le la hidratat 20 de minute.

După ce vor absorbi lichidul, semințele se vor umfla și se vor transforma într-o masă gelatinoasă.

Adăugați și celelalte semințe, pudrele de ceapă și usturoi și condimentele și amestecați pentru omogenizare.

Întindeți compoziția în tavă într-un strat uniform. Pentru a fi mai ușor de întins, așezați o altă hârtie de copt peste compoziție și întindeți-o cu un sucitor.

Îndepărtați apoi hârtia de deasupra și introduceți tava în cuptorul încins. Pentru a se usca bine, biscuiții trebuie să stea în cuptor circa 1 oră și jumătate, sau până devin crocanți.

După 30 de minute, scoateți tava și întoarceți foaia.

Lăsați-i să se răcească de tot și apoi rupeți-i bucăți. O altă variantă ar fi să tăiați compoziția în pătrățele înainte de a o introduce în cuptor. Astfel le veți putea desface mai ușor după ce se coc.

Depozitați biscuiții în pungi de hârtie pentru a-i păstra cât mai mult timp uscați.

___________________________

Sursă: Mountain Rose Herbs, Easy Recipe: Grain-Free Seed Crackers: https://blog.mountainroseherbs.com/glutenfree-seed-cracker-recipe

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.