Biscuiți sărați din ovăz – textură crocantă

Această rețetă de biscuiți sărați din ovăz a fost publicată în cartea Nicoletei Lupu „Pe Tărâmul lui Fără”.

Biscuiții au o textură crocantă, nu gumoasă – cum se întâmplă de obicei cu fulgii de ovăz. Pot fi pregătiți atât în variantă de dulce, cât și de post.

Biscuiti sarati din ovaz - cu textura crocanta

Biscuiti sarati din ovaz – cu textura crocanta

Untul poate fi înlocuit cu ulei de cocos, iar iaurtul cu iaurt vegan (cocos, soia) sau piure de fructe (mere, banane). Eu am modificat puțin rețeta și am folosit tahini în loc de iaurt, Pentru că nu aveam în casă.

Biscuiții au ieșit sfărâmicioși, probabil că pasta de susan a crescut prea mult cantitatea de ulei. 

Dacă aveți intoleranță la gluten sau boala celiacă, folosiți fulgi de ovăz certificați ca fiind fără gluten.

Biscuiți sărați din ovăz – rețetă

Ingrediente

Mod de preparare

Fulgii de ovăz trebuie măcinați și transformați într-o făină. Puteți realiza acest lucru folosind un blender sau râșnița electrică de cafea.

Transferați făina de ovăz într-un bol. Adăugați mirodeniile și amestecați. Puneți untul topit sau uleiul și amestecați foarte bine.

Incorporați apoi iaurtul. Turnați apa și omogenizați. Trebuie să rezulte un aluat modelabil, ca o plastilină.

Acesta se poate modela în palme sub forma unor fursecuri sau se întinde într-o foaie și se taie/decupează în formele dorite.

Ca să vă fie mai ușor, puneți aluatul între două hârtii de copt și întindeți-l cu sucitorul. Cu cât mai subțire este foaia, cu atât mai crocanți vor ieși biscuiții.

Biscuiti sarati din ovaz

Biscuiti sarati din ovaz

Transferați-i în tava întinsă a cuptorului cu tot cu foaia de dedesubt. Evitați să puneți biscuiții foarte aproape de marginile tăvii, deoarece riscați să îi ardeți (dacă cuptorul nu coace uniform).

Biscuiti sarati si crocanti din ovaz

Biscuiti sarati si crocanti din ovaz

Biscuiti crocanti din ovaz

Biscuiti crocanti din ovaz

Dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 15-20 de minute. Durata de coacere poate varia în funcție de cuptorul fiecăruia.

Verificați-i după 15 minute și stați cu ochii și ei ca să nu-i ardeți.

Biscuiti din ovaz - sarati

Biscuiti din ovaz – sarati

Cartea Nicoletei Lupu, „Pe Tărâmul lui Fără” poate fi comandată de pe site-ul nicoletalupu.ro. Puteți viziona și canalul ei de Youtube cu rețete fără alergeni.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți din ovăz pe care îi puteți încerca:

Biscuiți crocanți din ovăz, doar 2 ingrediente – fără zahăr, gluten, ouă, lactoză
Biscuiți fără zahăr și ulei – cu ovăz, banane și mere
Fursecuri cu dovleac și ovăz – fără zahăr, făină sau ulei
Felii uscate din ovăz și semințe – pot înlocui pâinea în dieta fără gluten
Biscuiți de post cu semințe, fără ulei – foarte satiosi, pot inlocui painea

Sursă rețetă: Nicoleta Lupu, Biscuiți din ovăz sărați, crocanți, Pe Tărâmul lui Fără

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.