Biscuiți crocanți din ovăz, doar 2 ingrediente – fără zahăr, gluten, ouă, lactoză

Această propunere de biscuiți crocanți din ovăz este irezistibilă, mai ales dacă vă place ovăzul și este de nelipsit din dieta voastră.

Rețeta este din cele mai simple și rapide. Aveți nevoie doar de 2 ingrediente pentru a o face.

Biscuiti crocanti din ovaz, doar 2 ingrediente – fara zahar, gluten, oua, lactoza

Biscuiti crocanti din ovaz, doar 2 ingrediente – fara zahar, gluten, oua, lactoza

Biscuiții nu conțin zahăr rafinat, ouă, lactoză, gluten sau alți alergeni. Spre deosebire de alți biscuiți din ovăz, aceștia nu ies moi, ci mai degrabă uscați și crocanți.

Bicuiți crocanți din ovăz – rețetă

Nr. de porții: 12 biscuiți

Ingrediente

  • 120 g de fulgi de ovăz fini
  • 3 lingurițe de ulei de cocos lichid
  • 1 linguriță de vanilie
  • opțional: 1-2 lingurițe de îndulcitor la alegere

Mod de preparare

Puneți fulgii de ovăz într-un bol. Turnați apă peste ei și spălați-i cu mâna. Scurgeți apa și lăsați-i să stea 5 minute, cât să se înmoaie puțin.

Adăugați uleiul și îndulcitorul. Dacă uleiul de cocos este solid, topiți-l și apoi măsurați 3 lingurițe.

Amestecați totul foarte bine. Masa trebuie să fie moale și umedă, ușor lipicioasă.

Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Luați câte 1 linguriță de compoziție și puneți-o în tavă. Aplatizați-o cu dosul linguriței și dați-i o formă rotundă, cât mai reușită.

Biscuiti crocanti din ovaz

Biscuiti crocanti din ovaz

Faceți fursecurile să fie cât mai bine proporționate și uniforme. După ce ați terminat de făcut toate fursecurile, dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Acești biscuiți cu ovăz sunt gata în circa 20-25 de minute. Depinde însă de cuptorul fiecăruia. Am observat că la cuptorul cu gaz rămân ușor moi.

Biscuiti din ovaz - 2 ingrediente

Biscuiti din ovaz – 2 ingrediente

Dacă aveți un cuptor electric, cu ventilație, vor deveni mai crocanți. De asemenea puteți utiliza friteuza (aparatul air fryer). Se vor usca mai repede.

Biscuiții cu ovăz se lasă să se răcească de tot, apoi se păstrează într-o caserolă. Rezistă foarte bine la temperatura camerei, însă îi puteți ține și în frigider.

Note și sugestii

Fulgii de ovăz care sunt mai mari sau au o textură mai tare ar trebui lăsați mai mult la înmuit. Sau îi puteți pulveriza puțin înainte să-i umeziți și să-i amestecați cu restul ingredientelor.

În caz contrar se vor usca și vor rămâne destul de tari, ca și cum nu ar fi gătiți suficient.

Eu am folosit ca și îndulcitor zahăr din curmale. Voi puteți utiliza zahăr obișnuit, miere, stevia, eritritol sau orice vă place.

Autoarea rețetei nu a folosit nici un fel de îndulcitor, deoarece s-a obișnuit cu deserturile care au un gust neutru, natural.

Uleiul de cocos este dulceag, de aceea puteți renunța la îndulcitor, mai ales dacă puneți vanilie.

Dacă nu aveți ulei de cocos, îl puteți înlocui cu alt ulei, care are un gust neutru.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți din ovăz pe care le puteți încerca:

Biscuiți crocanți din nuci, semințe și ovăz – rețetă fără ulei
Biscuiți din ovăz și semințe de dovleac (fără gluten)
Biscuiți din hrișcă, ovăz și mere (fără zahăr și gluten)
Biscuiți din ovăz, fără zahăr – doar 3 ingrediente

Sursă rețetă: Postres Saludables: Galletas de avena sin azucan con 2 ingredientes: https://www.youtube.com/watch?v=goJ6IzajinU&ab_channel=PostresSaludables

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.