Biscuiți din ovăz, fără zahăr – doar 3 ingrediente
Biscuiții din ovăz și banane sunt cea mai simplă alegere pentru micul-dejun sau pentru gustare între mese.
Se fac în câteva minute. Nu trebuie să alergați la magazin după anumite ingrediente.
În mod sigur aveți deja tot ce vă trebuie în casă.
Sunt doar trei ingrediente în compoziția acestor biscuiți: fulgi de ovăz, banane și stafide.
Nu conțin zahăr, făină, ulei sau ouă și lactate.
Ovăzul măcinat înlocuiește făina albă de grâu. Iar stafidele sunt un adaos extra, pentru mai multă aromă și textură.
Bananele au rol de îndulcitor natural, dar adaugă și textură.
Au zaharuri naturale, însă conțin și alți nutrienți impoortanți într-o dietă, precum fibre.
Fibrele împiedică absorbția rapidă a zahărului în fluxul sangvin și creșterea bruscă a glicemiei.
Citește și – O porție de ovăz pe zi poate ajuta la reglarea colesterolului
Cuprins
Biscuiți din ovăz – rețetă
Nr. de porții: 12 biscuiți
Durată totală de preparare: 20 de minute
Ingrediente
– 3 banane
– 150 g de fulgi de ovăz
– 2 linguri de stafide
Mod de preparare
Măcinați fulgii de ovăz. Puteți folosi râșnița electrică de cafea sau un mini-tocător/robot de bucătărie.
Nu trebuie să îi măcinați foarte fin.
Decojiți bananele și puneți-le pe o farfurie. Pasați-le cu o furculiță de la un capăt la altul.
Amestecați într-un bol piureul de banane cu ovăzul măcinat. incorporați și stafidele.
Luați câte o lingură din compoziție și așezați-o pe tava pregătită înainte.
Dați compoziției o formă rotundă de fursec sau biscuit.
Coaceți biscuiții la 180 de grade Celsius până devin aurii. Durează cirxa 15-20 de minute.
Dacă vă plac biscuiții mai moi, va trebui să îi scoateți mai repede din cuptor.
Dacă îi vreți mai crocanți, lăsați-i să se rumenească mai mult.
Dat fiind compoziția lor naturală, acești biscuiți nu rezistă foarte mult. Trebuie să îi consumați cât mai repede.
Pot fi păstrați în frigider câteva zile, dar își vor pierde textura crocantă.
Informații nutriționale
Un biscuit conține:
- 78 de calorii
- 1 g de grăsimi
- 1 mg de sodiu
- 16 g de carbohidrați
- 2 g de fibre
- 5 g de zahăr
- 2 g de proteine
Rețete similare
Desert din banane și ovăz – dietetic, hrănitor și sănătos, fără zahăr sau făină
Biscuiți din ovăz, morcov și măr – fără făină și zahăr
Fursecuri rapide din ovăz și dovleac – fără zahăr și gluten
Note și sugestii
În loc de stafide puteți folosi merișoare, curmale, caise sau prune uscate, mărunțite, sau chiar nuci.
Dacă vreți să faceți o versiune de biscuiți cu ciocolată, înlocuiți stafidele cu chipsuri de ciocolată.
O altă versiune de încercat este cea cu mere și scorțișoară. Merele trebuie tăiate în bucăți foarte mici. Adăugați în compoziție 1 linguriță de scorțișoară. Acești biscuiți trebuie lăsați mai mult în cuptor.
Bananele dau suficientă aromă compoziției, de aceea nu trebuie să adăugați alte arome.
Acestea trebuie să fie coapte bine.
Sursă articol: Nest & Glow, 3-Ingredient Cookie Oat Biscuits Recipe: https://www.nestandglow.com/healthy-recipes/3-ingredient-raisin-banana-oat-biscuits