Biscuiți din hrișcă, ovăz și mere (fără zahăr și gluten)
Acești biscuiți cu hrișcă, ovăz și mere diferă de biscuiții clasici, făcuți cu făină de grâu și zahăr.
Au o textură sfărâmicioasă și o dulceață moderată.

Imagine sugestiva: Biscuiti din hrisca, ovaz si mere: Marco Verch Professional Photographer
Ingredientele din care sunt făcuți sunt cât se poate de naturale. De aceea îi puteți introduce și în alimentația copiilor.
Încercați rețeta dacă aveți diabet, intoleranță la gluten sau lactoză, afecțiuni cardiovasculare sau probleme cu greutatea corporală.
Este un desert cu valoare nutrițională și beneficii pentru sănătate, care nu afectează silueta.
Biscuiți din hrișcă, ovăz și mere – rețetă
Ingrediente
• 70 g de făină de hrișcă
• 90 g de fulgi de ovăz
• 40 g de miez de nucă
• 120 g de mere
• 30 ml de ulei de cocos
• 50 ml de miere
• 60 g de stafide
• 1 liguriță de praf de copt
• ½ linguriță de scorțișoară
Mod de preparare
Puneți stafidele la înmuait în apă caldă câteva minute.
Cerneți făina de hrișcă într-un bol. Adăugați praful de copt și amestecați cu telul.
Curățați merele de coajă și dați-le prin răzătoarea marea. Adăugați peste ele mierea și amestecați.
Măcinați miezul de nucă printr-un mini-tocător cu lama S. Adăugați-o peste mere împreună cu scorțișoara și vanilia.
Puneți și uleiul de cocos. Amestecul totul foarte bine. Transferați compoziția umedă peste făina de hrișcă. Adăugați fulgii de ovăz. Incorporați totul fparte bine.
Scurgeți stafidele de apă și adăugați-le în compoziție. Amestecați totul cu mâna. Trebuie să obțineți o compoziție legată.
Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Modelați compoziția sub formă de biscuiți plați, precum chiftelele.
Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 30 de minute.
Așteptați să se răcească și apoi scoateți-i din tavă deoarece sunt moi când sunt calzi. După răcire se întăresc.
100 de grame de biscuiți din hrișcă, ovăz și mere conțin 263 de kilocalorii.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de biscuiți fără gluten și fără zahăr:
Biscuiți digestivi cu portocală și fenicul (fără zahăr și gluten)
Biscuiți cu dovleac și ovăz (fără zahăr și făină)
Biscuiți din hrișcă și semințe de dovleac fără zahăr și gluten (pentru dieta anti-candidă)
Biscuiți de post din 2 ingrediente (fără zahăr, făină sau ulei)
Sursă articol: Gătit Acasă, Biscuiți crocanți fără ouă, fără făină de grâu și zahăr: https://www.youtube.com/watch?v=vXIc1W-gx7w&ab_channel=KochenzuHause