Mâncărică de broccoli și cartofi – rețetă de post
Această mâncărică de broccoli și cartofi poate fi pregătită în perioada posturilor, ca fel principal. În restul zilelor poate fi servită ca garnitură.
Este gustoasă, reconfortantă, consistentă și sățioasă.
Puteți reduce cantitatea de cartofi, sau puteți folosi alte legume la această mâncare, după gust. Dacă nu vă aveți broccoli la îndemână, acesta poate fi înlocuit cu conopidă. Mâncarea va ieși la fel de savuroasă!
Cruciferele capătă o aromă și un gust bun atunci când le asociem cu roșii și usturoi. Aceste două ingrediente le duc la un alt nivel. Vă recomand să încercați rețeta.
Rețete similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu broccoli pe care vă recomand să le încercați:
Broccoli înăbușit cu roșii și usturoi – mâncare grecească
Broccoli la cuptor cu spanac și ouă
Broccoli înăbușit cu roșii și portocale – rețetă + beneficii
Broccoli înăbușit cu roșii și usturoi – mâncare grecească
Tartă cu broccoli și făină de năut – rețetă de post, fără gluten
Mâncărică de broccoli și cartofi - rețetă de post
Ingredients
- 1 căpățână de broccoli
- 5 cartofi
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1/4 rădăcină de țelină
- 2-4 căței de usturoi
- 1 lingură de pastă de roșii
- 2-3 linguri de ulei
Instructions
- Curățați toate legumele de coajă și spălați-le. Morcovul se taie cuburi sau fâșii, iar cartofii sferturi. Țelina se taie cuburi mici.
- Broccoli se spală și se desface buchețele mici.
- Tăiați ceapa mărunt și puneți-o la călit în ulei cu sare, până devine transparentă.
- Adăugați rădăcinoasele și cartofii și amestecați bine. Turnați puțină apă, cât să fiarbă legumele.
- Spre final se pun buchețelele de broccoli și se mai lasă până când se înmoaie.
- Adăugați apoi pasta de roșii și usturoiul. Amestecați ușor și asezonați cu condimente, după gust.
- Stingeți focul și acoperiți vasul cu capacul. Lăsați mâncărica la „infuzat" câteva minute și apoi se poate servi.