Mâncărică de broccoli și cartofi – rețetă de post

Această mâncărică de broccoli și cartofi poate fi pregătită în perioada posturilor, ca fel principal. În restul zilelor poate fi servită ca garnitură.

Este gustoasă, reconfortantă, consistentă și sățioasă. 

Mâncărică de broccoli și cartofi - rețetă de post

Mâncărică de broccoli și cartofi – rețetă de post

Puteți reduce cantitatea de cartofi, sau puteți folosi alte legume la această mâncare, după gust. Dacă nu vă aveți broccoli la îndemână, acesta poate fi înlocuit cu conopidă. Mâncarea va ieși la fel de savuroasă!

Cruciferele capătă o aromă și un gust bun atunci când le asociem cu roșii și usturoi. Aceste două ingrediente le duc la un alt nivel. Vă recomand să încercați rețeta. 

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete cu broccoli pe care vă recomand să le încercați:

Broccoli înăbușit cu roșii și usturoi – mâncare grecească
Broccoli la cuptor cu spanac și ouă
Broccoli înăbușit cu roșii și portocale – rețetă + beneficii
Broccoli înăbușit cu roșii și usturoi – mâncare grecească
Tartă cu broccoli și făină de năut – rețetă de post, fără gluten

Mancarica de broccoli

Mancarica de broccoli

Mancarica de cartofi si broccoli

Mancarica de cartofi si broccoli

Mancarica de cartofi si broccoli

Mâncărică de broccoli și cartofi - rețetă de post

Categorie Main Course

Ingrediente
  

  • 1 căpățână de broccoli
  • 5 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1/4 rădăcină de țelină
  • 2-4 căței de usturoi
  • 1 lingură de pastă de roșii
  • 2-3 linguri de ulei

Mod preparare rețetă
 

  • Curățați toate legumele de coajă și spălați-le. Morcovul se taie cuburi sau fâșii, iar cartofii sferturi. Țelina se taie cuburi mici.
  • Broccoli se spală și se desface buchețele mici.
  • Tăiați ceapa mărunt și puneți-o la călit în ulei cu sare, până devine transparentă.
  • Adăugați rădăcinoasele și cartofii și amestecați bine. Turnați puțină apă, cât să fiarbă legumele.
  • Spre final se pun buchețelele de broccoli și se mai lasă până când se înmoaie.
  • Adăugați apoi pasta de roșii și usturoiul. Amestecați ușor și asezonați cu condimente, după gust.
  • Stingeți focul și acoperiți vasul cu capacul. Lăsați mâncărica la „infuzat" câteva minute și apoi se poate servi.

Notă

Mâncărica de broccoli și cartofi este bună caldă. O puteți reîncălzi de câte ori vreți să mâncați din ea.
O puteți servi cu murături.  Iar dacă presărați deasupra și puțini fulgi de drojdie inactivă, va fi și mai gustoasă și mai nutritivă!
 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.